Denunţul formulat de Elena Udrea la adresa generalului SRI Florian Coldea şi a altor persoane a fost clasat, după ce în cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de fostul ministru, însă din acestea nu a rezultat existenţa vreuneia dintre infracţiunile sesizate, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.
În 30 ianuarie 2015, Elena Udrea a depus un denunţ la DNA împotriva Laurei Codruţa Kovesi, a generalului SRI Florian Coldea şi a altor persoane. Ulterior, Udrea a fost audiată de procurorii DNA pentru a-şi susţine acuzaţiile.
''În cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de către denunţătoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existenţa vreuneia dintre infracţiunile sesizate. În continuare, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe a Infracţiunilor de Corupţie au dispus clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunilor sesizate prin denunţ şi disjungerea urmăririi penale şi trimiterea dosarului la Secţia de Combatere a Infracţiunilor de Corupţie săvârşite de Militari, din cauza calităţii de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate'', se arată într-un răspuns al DNA transmis redacţiei.
Sursa citată subliniază că, în motivarea soluţiei, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe a Infracţiunilor de Corupţie au arătat că faptele sesizate nu au corespondent în realitate, acuzaţiile formulate sunt generice, iar din denunţ nu rezultă indicii rezonabile că s-ar fi comis vreo infracţiune.
''La data de 12 martie, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor de Corupţie săvârşite de Militari, după valorificarea materialului probator administrat în cauză, au dispus soluţia clasării dosarului. La baza motivării soluţiei, procurorii militari au reţinut caracterul general, subiectiv şi conjunctural al acuzaţiilor formulate de către denunţătoare cu privire la existenţa unor infracţiuni ce ar fi fost comise de persoana vizată, dar nesesizate până la schimbarea situaţiei juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunoştinţă de la persoane care nu i-au confirmat afirmaţiile'', mai spune DNA.