DNA a început urmărirea penală faţă de deputatul Teodor Atanasiu

F. A.
Anticorupţie / 17 august 2012

DNA a început urmărirea penală faţă de deputatul Teodor Atanasiu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Cluj au început urmărirea penală faţă de Teodor Atanasiu, deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Alba, potrivit unui comunicat. În sarcina lui Atanasiu s-au reţinut infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, prevăzută în art. 13 din Legea 78/2000, infracţiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzută în art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000, respectiv asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Totodată, în cadrul aceluiaş dosar, procurorii DNA au dispus urmărirea penală faţă de Dumitru Samson, pentru trafic de influenţă, respectiv Bogdan Cristian Măgurean, pentru cumpărare de influenţă, alături de Gheorghe Grosu, Radu Stelian Rus şi Nicuşor Ştefan Hanzi, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie 2012, învinuitul Atanasiu Teodor, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei PNL Alba, în înţelegere cu învinuitul Samson Dumitru, a iniţiat o acţiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania şi Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani şi alte foloase materiale.

Concret, s-a stabilit că, în cursul dimineţii de 29 iulie 2012, în înţelegere cu Atanasiu Teodor, Samson Dumitru a apelat la sprijinul învinuitului Măgurean Bogdan Cristian (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relaţii în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educaţie) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localităţi de pe raza judeţelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş grupuri de interlopi care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin. Măgurean Bogdan a acţionat în sensul celor stabilite, în condiţiile în care i s-a pus la dispoziţie un spaţiu din sediul organizaţiei PNL Cluj Napoca iar Samson Dumitru l-a pus în legătură cu mai mulţi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în acelaşi scop. Măgurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanţii de pe raza acestor judeţe, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Samson Dumitru, constând în bani şi alte foloase materiale.

Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârşitul zilei de 29 iulie 2012 şi în zilele următoare, banii fiind transmişi lui Măgurean Bogdan de Samson Dumitru iar, pe de altă parte, Atanasiu Teodor, prin intermediar, a remis o sumă de bani învinuitului Grosu Gheorghe.

De asemenea, s-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson Dumitru i-a promis învinuitului Măgurean Bogdan că va utiliza influenţa de care se bucură la nivelul ministerelor şi îi va influenţa pe funcţionari să acorde contracte firmei de pază şi protecţie reprezentate de Măgurean Bogdan.

Nicoară: Nu am auzit niciodată de Bogdan Măgurean

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, cel al filialei Cluj-Napoca, Adrian Oros, şi vicepreşedintele PNL Cluj Horea Uioreanu neagă că îl cunosc pe Bogdan Măgurean şi că acesta ar fi primit un spaţiu în sediul PNL Cluj-Napoca, aşa cum susţin procurorii DNA care anchetează dosarul privind referendumul, informează Realitatea.net.

Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a negat că l-ar cunoaşte pe Bogdan Măgurean şi că acesta ar fi primit un spaţiu în filiala municipală. "Nu am auzit niciodată de Bogdan Măgurean, în viaţa mea nu am auzit de el. Ce spaţiu să fi primit în sediul PNL Cluj-Napoca?", a precizat Nicoară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum e cantecelul pentru copii ..

    " El se jura ca nu fura, dar l-am prins cu rata-n gura" 

    Deci dl. Nicoara nu-l cunoaste pe Bogdan Măgurean care pe perioada referendumului era prin sediul de partid al PNL Cluj ? 

    Serios ? Procurorii spun prostii.

    Sigur ca da. Si marmota invelea ciocolata 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb