DNA a pus sechestru pe o parte din averea lui Dan Adamescu

C.P.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 28 martie 2016

DNA a pus sechestru pe o parte din averea lui Dan Adamescu

Procurorii DNA au pus sechestru pe acţiuni şi părţi sociale din averea omului de afaceri Dan Adamescu în valoare de 857 de milioane de lei.

Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupţie în vederea confiscării speciale şi a recuperării pagubei produse prin săvârşirea de către inculpat a infracţiunilor de abuz în serviciu, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, potrivit unui comunicat al DNA.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost chemat, vineri, la sediul DNA ca să i se aducă la cunoştinţă "ordonanţa privind dispunerea măsurilor asigurătorii".

DNA îl cercetează pe Dan Adamescu sub control judiciar, stabilindu-i o cauţiune în valoare de 40 de milioane de lei, afaceristul fiind acuzat de abuz în serviciu, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu în legătura cu falimentul societăţii Astra.

Procurorii DNA susţin ca Dan Adamescu ar fi comis faptele în calitate de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra, în perioada 2011-2013, atunci când a administrat în mod defectuos compania, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate.

Potrivit DNA, administrarea defectuoasă a constat în "utilizarea unor practici/metode ilegale pentru a cosmetiza situaţia financiară a societăţii Astra, măsuri de natură să acopere activitatea infracţională, dar care, în subsidiar, au determinat şi alterarea gravă a mecanismelor de funcţionare a pieţei interne a asigurărilor.

Activitatea infracţională s-a desfăşurat şi în contextul presupusei complicităţi a anumitor funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), care a devenit, din aprilie 2013, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

În data de 17 martie, procurorii au anunţat că "au încuviinţat cererea inculpatului Adamescu Dan de constituire a cauţiunii în limita sumei de 40.000.000 lei, prin depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra unui imobil compus din teren (14.065 mp) şi două corpuri de clădire (5.197 mp şi 4.931 mp), situate în municipiul Bucureşti şi asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, în valoare totală de 12.124.679 euro".

DNA a cerut arestarea în lipsă, a fiului lui Adamescu

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, vineri, arestarea în lipsă a lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, pentru două infracţiuni de dare de mită.

În ordonanţa procurorilor, citată de Mediafax, se arată că, "în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său au remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă pentru ca, în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan".

Procurorii mai transmit că până în prezent au fost făcute numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa inculpatului în faţa organelor judiciare, "însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală".

Dosarul în care este cercetat fiului omului de afaceri Dan Adamescu a fost disjuns dintr-o cauză penală în care au fost trimişi în judecată patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, în legătură cu pretinderea şi primirea unor sume de bani şi bunuri în schimbul favorizării unor interese de afaceri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asteptam noutati si pt .fratii PAUNESTI si Liviu Tudor,genii in afaceri ..[adica vizite la DNA],

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb