DNA cere Parlamentului European documente pentru dosarul lui Adrian Severin

C.R.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 1 februarie 2013

Adrian Severin, Membru al Parlamentului European, este urmărit penal pentru infracţiunile de luare de mită, trafic de influenţă, extinse ulterior.

Adrian Severin, Membru al Parlamentului European, este urmărit penal pentru infracţiunile de luare de mită, trafic de influenţă, extinse ulterior.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în această săptămână o scrisoare preşedintelui Parlamentului European prin care au reiterat solicitarea să le fie puse la dispoziţie o serie de documente relevante pentru instrumentarea cauzei penale în care este implicat Adrian Severin, membru al Parlamentului European.

Solicitarea iniţială a fost trimisă la data de 23 ianuarie 2012, dar a primit numai un răspuns parţial, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Ca urmare, la data de 25 septembrie 2012, procurorii au trimis o nouă scrisoare prin care a cerut Parlamentului European transmiterea anumitor documente în original şi a unor informaţii esenţiale pentru soluţionarea cauzei.

Adrian Severin, Membru al Parlamentului European, este urmărit penal pentru infracţiunile de luare de mită, trafic de influenţă, extinse ulterior şi pentru infracţiunea de "folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele adminis-trate de acestea, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată". În acelaşi dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte trei persoane.

Adrian Severin a precizat în 15 ianuarie că nu mai ştie nimic despre evoluţia dosarului după audierea din luna iulie a anului trecut: "Am colaborat în totalitate, am prezentat tot ce am avut de prezentat. Eu nu ştiu ce fac procurorii DNA pentru că nu am cum să ştiu, nu m-am mai reîntâlnit cu ei din acel moment. Presupun că lucrează şi, când vor ajunge la o concluzie, o vor prezenta". Domnia sa a ţinut să menţioneze că este singurul europarlamentar obligat să prezinte explicaţii despre modul în care şi-a cheltuit suma forfetară.

În primăvara 2011, reporterii de la < Sunday Times > au înregistrat o discuţie cu europarlamentarul Adrian Severin, în biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în care eurodeputatul vorbeşte despre demersurile făcute pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană. Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi - un român, un sloven şi un austriac - să le plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine. Cei trei deputaţi au acceptat, potrivit AFP.

Adrian Severin a trimis un e-mail falşilor lobbyişti, afirmând: "Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp". La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere".

În 20 martie 2011, Parlamentul European (PE) a anunţat deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică < The Sunday Times > împotriva celor trei eurodeputaţi. Conservatorul austriac Ernst Strasser şi fos-tul ministru sloven de Externe Zoran Thaler au demisionat, europarlamentarul român refuzând să părăsească postul de la Parlamentul European.

Adrian Severin şi-a dat demisia din PSD. El a fost de asemenea exclus din grupul S&D, în care ocupa funcţia de vicepreşedinte, după ce anterior anunţase intenţia de a se retrage. Severin a rămas în continuare europarlamentar neafiliat, refuzând să renunţe la această calitate, în pofida solicitărilor şi criticilor primite.

În 23 iunie 2011, Parlamentul European a hotărât ridicarea imunităţii lui Adrian Severin şi a încredinţat preşedintelui PE sarcina de a transmite imediat această decizie autorităţilor competente şi lui Severin.

Fostul ministru şi eurodeputat austriac Ernst Strasser, judecat pentru acte de corupţie, a fost condamnat în 14 ianuarie la patru ani de închisoare cu executare, potrivit Mediafax. Strasser a respins permanent toate capetele de acuzare pentru corupţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb