DNA CERE RIDICAREA IMUNITĂŢII FOSTULUI MINISTRU AL SĂNĂTĂŢII 3,8 milioane lei - şpaga încasată de Nicolae Bănicioiu înainte de Colectiv

G.M.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 21 octombrie 2020

Procurorii anticorupţie doresc să îl pună sub acuzare pe deputatul Bănicioiu pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Crin Bologa, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a solicitat ieri Parchetului General să sesizeze Camera Deputaţilor pentru ridicarea imunităţii lui Nicolae Bănicioiu, pe care procurorii anticorupţie îl acuză de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în perioada în care acesta era ministru. În dosarul penal instrumentat de DNA ar fi vorba despre o mită totală în valoare de 3,8 milioane de lei, pe care, potrivit procurorilor, Nicolae Bănicioiu ar fi încasat-o în perioada 2012-2014, când deţinea funcţia de ministru al Tineretului în guvernul Ponta, actualul său şef de la Pro România.

Procurorii anticorupţie susţin că Bănicioiu ar fi cerut şi primit 1,2 milioane de lei de doi oameni de afaceri pentru că l-ar fi influenţat pe ministrul Sănătăţii de atunci, Eugen Nicolăescu (PNL), să numească pe post de manageri de spitale anumite persoane agreate de respectivii afacerişti.

Mai mult, procurorii susţin că acelaşi Nicolae Bănicioiu ar fi primit şi o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiaşi oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătăţii, în perioada 2014 - 2015, adică înainte de tragicul eveniment de la Colectiv.

Miza numirilor de manageri era alocarea de sume de bani către respectivele spitale cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Tineretului în Guvernul Ponta în perioada 21 decembrie 2012 - 5 martie 2014, iar în perioada 5 martie 2014 - 17 noiembrie 2015 a fost ministru al Sănătăţii. El este acum deputat şi membru în conducerea Pro România.

Cererii transmise Parchetului General în vederea sesizării Camerei Deputaţilor i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi un număr de 182 de volume în format electronic, dintre care 40 volume în format letric.

DNA arată că prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidenţa art. 305 alin 4 din Codul de Procedură Penală şi că, în prezent, persoana faţă de care s-a solicitat sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Deputatul Nicolae Bănicioiu a declarat că doreşte să i se ridice cât mai repede imunitatea pentru că nu are nimic de ascuns şi a precizat că nu va mai candida la alegerile parlamentare, conform site-ului ştiripesurse.ro.

"Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA şi vreau să fac următoarele precizări: în primul rând consider acuzaţiile vehiculate în presă false şi din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil! Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns şi cred că totuşi clarificarea cât mai rapidă a situaţiei, va fi în interesul tuturor. Înţeleg că, odată cu începutul campaniei electorale, acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor şi din această cauză am decis că nu voi mai candida! Îmi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului şi sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme şi probabil ca să scape au inventat fapte. Voi comunica când voi afla mai multe detalii legate dosar!", a transmis Nicolae Bănicioiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb