ZIARUL BURSA

21 octombrie 2020
Ediţia din 18.10.2024
Ioan Marcel Boloş

VIDECONFERINŢA BURSA "FONDURILE EUROPENE" / MARCEL BOLOŞ, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE: "Trebuie să creştem de două-trei ori capacitatea de absorbţie, faţă de ritmul anual actual de 2,5 miliarde euro"

George MarinescuFonduri Europene / 21 octombrie 2020

Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR), pentru care avem alocate 30,4 miliarde euro, va fi lansat în dezbatere publică în 5 noiembrie, a declarat Ioan Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene. Domnia sa a precizat că lucrurile sunt diferite cu privire la acest plan, deoarece fiecare stat memnbru trebuie să respecte câteva cerinţe de bază, iar documentul trebuie să aibă două componente: reformă şi investiţii.

Dan Dragoş Drăgan

VIDECONFERINŢA BURSA "FONDURILE EUROPENE" / DAN DRAGOŞ DRĂGAN, SECRETAR DE STAT MEEMA: "Alocarea totală pentru România, pe mecanismul 10d, ar urma să fie în jur de 6-7 miliarde de euro"

M.G.Fonduri Europene / 21 octombrie 2020

Alocarea totală pentru ţara noastră, pe mecanismul 10d pentru modernizarea sectorului energetic prin investiţii, ar urma să fie de circa 6-7 miliarde de euro, a declarat Dan Dragoş Drăgan, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Andrei Baciu

VIDECONFERINŢA BURSA "FONDURILE EUROPENE" / ANDREI BACIU, SECRETAR DE STAT MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: "Alocarea fondurilor europene din această perioadă ne permite să facem paşi reali în domeniul sănătăţii"

A.T.Fonduri Europene / 21 octombrie 2020

Alocarea fondurilor europene, în această perioadă, şi oportunitatea pe care o avem la nivel de fonduri europene este realmente istorică şi ne permite să facem o schimbare de paradigm, să facem paşi reali în domeniul sănătăţii, susţine Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Corina Creţu

VIDECONFERINŢA BURSA "FONDURILE EUROPENE" / CORINA CREŢU, EUROPARLAMENTAR: "Este foarte important să ne concentrăm pe absorbţia fondurilor europene"

Alina VasiescuFonduri Europene / 21 octombrie 2020

"Mecanismul de redresare şi rezilienţă este o şansă istorică pe care România nu îşi permite să o piardă"  

"Este foarte multă nevoie de organizare şi de proiecte mature"

Este foarte important ca ţara noastră să se concentreze acum pe absorbţia fondurilor europene pentru intervalul 2014-2020 - pe suma care mai este de recuperat până la încheierea perioadei de programare şi care este destul de mare -, în paralel cu pregătirea programelor din Cadrul financiar multianual - politica de coeziune - şi noul instrument propus de Comisia Europeană ca urmare a crizei generate de pandemia de Covid-19, Mecansimul de redresare şi rezilienţă, declară Corina Creţu, europarlamentar, adăugând: "Mecansimul de redresare şi rezilienţă are obiectivul să ofere sprijin financiar la scară largă pentru investiţiile şi reformele publice care sporesc rezilienţa economiilor statelor membre şi ne pregătesc mai bine pentru viitor".

PROBLEME DE OSPICIU ASF întreabă la SIF Oltenia dacă are soluţie la ilegalităţile decise în AGA de "cooperativă", sub pavăza ASF

MAKEPiaţa de Capital / 21 octombrie 2020

MAKE

Terenul bursier calcinat rămas după AGOA de la SIF Oltenia din 12 octombrie, cum vă spuneam deunăzi (vezi link: "Hiroshima, Nagasaki, Bursa de Valori Bucureşti"/BURSA/17 octombrie), va rămâne "iradiat" ceva timp, până realitatea să se acomodeze cu hotărârile ilegale adoptate în balamucul de acolo, ale căror urmări nu pot fi estimate de nimeni, căci nici unul dintre cele cinci SIF-uri nu poate şti care este Valoarea Activului Net, cât timp nu mai este clar dacă valoarea dividendelor de la SIF Oltenia intră sau nu în calcul.

OLIMPISM Rusia, în centrul unui nou scandal...mai puţin sportiv

O.D.Sport / 21 octombrie 2020

Relaţia dintre Rusia şi mişcarea olimpică internaţională este una grav deteriorată. Nu se sting ecourile unui scandal, că imediat apare un altul. Japonia a anunţat consolidarea securităţii informatice legate de Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a condamnat "atacurile cibernetice rău intenţionate" după ce Marea Britanie şi Statele Unite au declarat că serviciile de informaţii militare ruse au încercat să perturbe Jocurile de anul viitor.

Motive de optimism

Cornel CodiţăEditorial / 21 octombrie 2020

Cornel Codiţă

Vezi, vorba românului: tot răul spre bine! Sigur, acum lumea se află sub presiunea creşterii valului pandemic şi odată cu el a consecinţelor nefaste pentru sănătatea publică, pentru viaţa a mii, sute de mii, dacă nu chiar a milioane de oameni.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Tănase Stamule

VIDECONFERINŢA BURSA "FONDURILE EUROPENE" / TĂNASE STAMULE, CONSILIER DE STAT ÎN CADRUL CANCELARIEI PRIM-MINISTRULUI "Vrem să dezvoltăm produse de stimulare a creditării şi să legăm cât mai mult companiile de sistemul bancar"

A.T.Fonduri Europene / 21 octombrie 2020

"Marele risc în absorbţia fondurilor europene va fi lipsa specialiştilor, în rest finanţare există, proiecte există" 

Ţara noastră va avea o provocare în următorii ani să absoarbă toate fondurile europene pe care le va avea la...

Ştefan Jicol

VIDECONFERINŢA BURSA "FONDURILE EUROPENE" / ŞTEFAN JICOL, SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI: "SGG are în implementare 16 proiecte finanţate prin fonduri UE, în valoare de peste 40 milioane euro"

Emilia OlescuFonduri Europene / 21 octombrie 2020

Niciun stat nu mai poate funcţiona performant fără inteligenţa artificială, este de părere Ştefan Jicol, Director general Direcţia generală politici publice, strategii şi control intern în cadrul Secretariatului General al Guvernului, precizând...

Ramona Ivan

VIDECONFERINŢA BURSA "FONDURILE EUROPENE" / RAMONA IVAN, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU FONDURI EUROPENE DIN ARB: "Este uşor să accesezi fonduri nerambursabile, dar mult mai complicat să le implementezi corect"

A.V.Fonduri Europene / 21 octombrie 2020

"Fondurile europene trebuie să aibă o mare răspândire, să beneficieze cât mai mulţi cetăţeni de pe urma lor" 

Oficialii sistemului bancar sunt de părere că este destul de uşor să aplici şi să accesezi fonduri europene nerambursabile,...

Festivalul de dans a fost mutat exclusiv în online

Festivalul de dans a fost mutat exclusiv în online

Miscellanea / 21 octombrie 2020

Ultimele decizii ale autorităţilor legate de situaţia sanitară din Capitală, au afectat mai multe evenimente culturale. Cea de-a 15-a ediţie a eXplore - Bucharest International Dance and Performance Festival continuă în această în zilele...

Tehnologie la preţ prohibitiv

O.D.Companii / 21 octombrie 2020

Inovaţia în tehnologie aduce pe piaţă produse atât de scumpe încât acestea, în ciuda performanţelor extraordinare, nu reuşesc să se impună.

MACRO NEWSLETTER 21 Octombrie 2020

MACRO NEWSLETTER 21 Octombrie 2020

Macroeconomie / 21 octombrie 2020

Producţia industrială din Polonia şi-a accelerat creşterea anuală în septembrie 2020, până la 5,9%, de la 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 15,5%, după un declin de 5,8% în luna anterioară. Producţia din industria...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo