ASF a amendat acţionarul majoritar al Societăţii de Construcţii Napoca cu 120.000 lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat-o cu suma de 120.000 lei pe Liliana Marchiş, ce deţine indirect 67,38% din Societatea de Construcţii Napoca (NAPO), deoarece nu a depus la ASF documentaţia aferentă ofertei de preluare obligatorii şi nu a derulat operaţiunea, conform prevederilor în vigoare, se arată într-un raport al supraveghetorului pieţei postat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este pentru a patra oară când ASF o sancţionează pe Liliana Marchiş pentru acest motiv, celelalte amenzi din lunile iulie, mai şi ianuarie a acestui an fiind de 90.000 lei, 65.000 lei, respectiv 60.000 lei. Astfel, până acum, amenzile primite de acţionarul mojoritar al Societăţii de Construcţii Napoca de la ASF pentru că nu a demarat oferta de preluare, se ridică la 335.000 lei.

Autoritatea arată că, la data de 29 septembrie 2020, conform informaţiilor furnizate de ONRC, Liliana Marchiş deţinea 99,45% din capitalul IT Transilvania Invest după ce, la 10 ianuarie 2019, dobândise 98,42% din companie care, la rândul său, are 67,38% din Societatea de Construcţii Napoca.

"Având în vedere schimbarea controlului indirect, Liliana Marchiş nu a depus la ASF documentaţia aferentă ofertei de preluare obligatorii şi nu a derulat, în termenul de două luni de la data dobândirii, oferta publică de preluare obligatorie a emitentului Societatea de Construcţii Napoca, constatându-se astfel încălcarea prevederilor art. 37 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, termenul legal de lansare a ofertei fiind depăşit cu mai mult de 60 de zile", se arată în notificarea Autorităţii.

Pe lângă amendă, Liliana Marchiş are obligaţia să depună la ASF, în cel mult 15 zile de la emiterea deciziei (care este 16 octombrie), singură sau împreună cu persoanele cu care acţionează în mod concertat, documentaţia aferentă ofertei publice de preluare obligatorie a Societăţii de Construcţii Napoca, cerinţă ce a fost formulată de supraveghetorul pieţei şi când s-au aplicat sancţiunile anterioare, dar care nu a fost respectată.

Hotărârea poate fi contestată la ASF în termen de 30 de zile de la data comunicării, ceea ce nu suspendă executarea sancţiunii.

În a doua parte a lunii trecute, Consiliul de Administraţie al Societăţii de Construcţii Napoca a numit-o pe Gabriela-Dorina Sabău în funcţia de preşedinte al societăţii, pentru o perioadă de patru ani. Gabriela Sabău fusese aleasă ca membru al Consiliul societăţii la adunarea acţionarilor NAPO din data de 14 septembrie, în condiţiile în care fostul preşedinte al board-ului, Doina Cachiţă, îşi înaintase demisia din poziţia de administrator al societăţii.

Pentru primele şase luni ale acestui an, Societatea de Construcţii Napoca a raportat un profit net de 1,35 milioane de lei, de aproape patru ori mai mare decât cel de la jumătatea anului 2019, de circa 0,35 milioane lei, în condiţiile în care veniturile operaţionale s-au ridicat la aproape 42,62 milioane lei, în creştere cu 67%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Titlurile NAPO au o tranzacţionare sporadică la BVB, iar la ultima cotaţie din piaţă înregistrată în data de 3 septembrie 2020, de 6,35 lei, capitalizarea Societăţii de Construcţii Napoca se ridica la 39,57 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb