PROBLEME DE OSPICIU ASF întreabă la SIF Oltenia dacă are soluţie la ilegalităţile decise în AGA de "cooperativă", sub pavăza ASF

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2020

MAKE

Terenul bursier calcinat rămas după AGOA de la SIF Oltenia din 12 octombrie, cum vă spuneam deunăzi (vezi "Hiroshima, Nagasaki, Bursa de Valori Bucureşti"/BURSA/17 octombrie), va rămâne "iradiat" ceva timp, până realitatea să se acomodeze cu hotărârile ilegale adoptate în balamucul de acolo, ale căror urmări nu pot fi estimate de nimeni, căci nici unul dintre cele cinci SIF-uri nu poate şti care este Valoarea Activului Net, cât timp nu mai este clar dacă valoarea dividendelor de la SIF Oltenia intră sau nu în calcul.

În haosul de ospiciu creat prin ilegalităţile "cooperativei" din jurul SIF Banat Crişana sub protecţia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), înşişi lucrătorii ASF se află în situaţia că nu ştiu cum să mai revină în matca legalităţii, ceea ce poate fi observat şi în Adresa ASF, semnată de directorul Claudia Cătălina Sava, care, la 16 octombrie, i-a remis o scrisoare patetică lui Cristian Buşu, singurul vestigiu al conducerii SIF Oltenia rămas în picioare, scrisoare pe care o reproducem în continuare:

"ASF

Direcţia Supraveghere şi Control

Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare

Serviciul Supraveghere Prudenţială

Către

SIF OLTENIA S.A.

În atenţia domnului Cristian BUŞU - Director General Adjunct

Stimate domn,

Având în vedere:

- Hotărârile nr. 4 şi 5 ale AGOA din data de 12.10.2020 prin care au fost revocate Hotărârile nr. 3 şi 4 ale AGOA din data de 28.04.2020, referitoare la aprobarea situaţiilor financiare individuale şi a celor consolidate aferente exerciţiului financiar încheiat la data de 31.12.2019 şi la aprobarea repartizării profitului SIF Oltenia S.A., hotărâri anterior suspendate de către Curtea de Apel Craiova, prin Hotărârea nr. 315/15.07.2020, până la soluţionarea definitivă a cererilor având ca obiect constatarea nulităţii Hotărârilor AGOA din data de 28.04.2020, precum şi

- plata, până la data de 16.07.2020, cu titlu de dividende a sumei de 36.093.495,47 lei (valoare brută) către 5.447 acţionari,

vă rugăm să ne comunicaţi dacă există, la nivelul Societăţii, respectiv, dacă au fost dezvoltate şi analizate scenarii de impact, precum şi concluziile/direcţiile de acţiune identificate.

Cu stimă,

Director

Claudia Cătălina Sava

16.10.2020"

Săracu' Buşu, este şi el, doar un om, cum ar putea avea "scenarii de impact", altele decât cele expuse în articolul meu, deja menţionat - "Hiroshima, Nagasaki, Bursa de Valori Bucureşti"?

Nici un om sănătos nu poate identifica "direcţii de acţiune" de ieşire din ilegalitate, altele decât anularea completă a AGA ilegală, asupra căreia fosta conducere avertizase ASF-ul, iar ASF nu a stopat-o.

Ce să spună Buşu?

No problem, eu sunt şi cei doi conducători obligatorii, sunt şi vicepreşedintele unui preşedinte inexistent, sunt şi directorul adjunct al niciunui director, sunt şi Consiliul de administraţie din cinci oameni şi sunt şi ofiţerul de conformitate care a ieşit luni la pensie şi SIF-ul nu mai are nici ofişer de conformitate.

Ce-ar vrea Sava de la ASF să-i spună Buşu?

"Am dezvoltat şi analizat scenariile de impact ale acestor tâmpenii fără precedent petrecute complet ilegal la AGA din 12 octombrie şi am identificat concluziile şi direcţiile de acţiune următoare: în calitate de vicepreşedinte, îmi voi propune, o soluţie, pe care o voi dezbate în calitate de Consiliu de administraţie şi-mi voi delega să o aplic, în calitate de director adjunct, avizând-o în calitate de ofiţer de conformitate; soluţia este să las lucrurile cum sunt - SIF Banat Crişana, SIF Muntenia şi Fondurile Certinvest să-şi ţină dividendele primite şi gata, la ceilalţi acţionari nu le mai dau nimic. Gata. Ce, e ilegal? Hai să fim serioşi!".

Cred că toată lumea care contează va fi mulţumită cu această soluţie.

În ospiciul ASF.

Opinia Cititorului ( 43 )

  1. ...

    1. Bine va zice Make "imbecili".

      ...

      e plin de imbecili pe aici

      Da, se vede dupa cate mesaje au fost sterse.

      Sunt imbecilii lui Dragoi, care nu au viata daca nu-l insulta pe Make si ziarul Bursa. Make isi vede de treaba si scuipa pe ei si bine face, ca n-ai ce discuta cu ei, ca altceva decat injuraturi ei nu stiu si commenturile lor sunt mereu aceleasi, de zeci de ori. Boring.

    ...

    Domnule Make, citind articolul dumneavoastră mi-am adus aminte de celebrele răspunsuri primite de la BNR sub semnatura unei doamne Olteanu.

    Vă spun cinstit că am râs cu lacrimi.

    Ca atare nu îmi rămâne decât să vă mulțumesc.  

    Sava e penibila. Pai dacă au îngrijorări de ce nu le fac publice? De ce nu verifica la fata locului ce se întâmpla in toate sifurile. Nu numai sif5 e in vrie. Aici măcar e pe fata hoția .stim sa ne ferim.

    1. ...

      ...

      ...

      Te intreb si eu, în afară de faptul că i-au cocoșat cu amenzi pe administratorii sif5, ce altceva a mai facut ASF ? Ti se pare ca a reușit să mențină o piata ordonată? Cum ți se pare cotația Sif5 la bvb?

      ...

    Excelent MAKE

    1. ...

    ...

    Funia e in casa spanzuratului, dar echipa Dragoi - Nicu Pavaj are chef de glume in miez de noapte.

    Autorul comentariului dovedeste acelasi infantilism ca si cel tradat de chicotelile lui Dragoi si Nicu Pavaj din sala de la Articus la AGA din 12.10 

    M-am săturat de depasitii ăștia de la Sifuri. Incapabili,aroganți, hoti ! Parlamentul să intervina să facă un singur Sif cele 5 ,sa-i " roage" pe cei de la Templeton sa-l administreze pe o durată de 5-7 ani în vederea lichidării! Toate detinerile vândute la momentul optim ( de aici intervalul de timp !) si date dividende actionarilor! Din prima zi ar creste cu 30% !

    E atât de simplu încât aș fi în stare să fac asta cu o echipă care să aibe maxim de cheltuieli salariale de 10% din cele actuale !!! 

    1. sunt societati private, vor fuziona sub brandul dracoi, si le va lichida usor, fac pariu ca vom vedea sifurile actionari majoritari la comvex :)))))))))))))))))))))

      La comvex a trecut pe mamasa ca si paravan.

    Dacă avea de gând să își facă treaba corect doamna Sava ii cerea lui Busu procesul verbal, lista de prezenta si voturile si ii amenda pe toți conducătorii fondurilor din cooperativa lui Dragoi. Prin ordinea de zi propusă au indus in eroare toți acționarii si investitorii si apoi au respins situațiile financiare si dividendul fără justificare. Dar bineinteles că nu va face asta.

    Legalitate in tara asta?Presedintele Romaniei e presedintele tuturor romanilor,cand de fapt e presedintele PNL,scuze,de fapt PDL?Ministrii tinuti in brate doar pentru ca sunt buni executanti si buni alergatori.”Pestele se impute dela cap si se curata dela coada.”In justitie,in multe cazuri,la fel ca ministri.Asta e democratie sau hotie?

    Busu ,Sichigea treceti la récupérarea dividendelor sunteti déjà in intirziere ,nu ati pus in aplicare Hotaririle agos din 12oct..Sichigea te joci cu focul cum vei calcula activul net ??!!

    1. Da, Busu sa ii trimită notificare lui Dragoi. După ce încasează toti banii de la cooperativa sa dea si raport curent dar sa fie inainte de AGA din 30.

    Eu nu sunt in nici o tabara,stiu doar ca vendetta va continua si ca pretul actiunii va merge mai jos sau in cel mai bun caz va stationa la 1,82 lei si asta nu e bine ptr noi actionarii.Timpul le rezolva,pana una alta stam pe tusa si privim macelul.

    1. Cred ca este nevoie sa iti completezi informatiile. Sa sti ca cei revocati sunt actionari si au destule actiuni ca sa nu le fie indiferent ca se duce in jos cotatia. Administratorii revocati au cumparat actiuni din economiile propri, Dragoi si Straut & co si-au alocat actiuni gratuite la Sif1, in toti acesti ani in care nu platit dividende celorlalti actionari. Nu este totuna, nu-i asa? Ciurezu are muuuuulte actiuni in piata ca nu degeaba este pe piata de capital de 25 de ani si la cat de zgarcit il cunoaste toata lumea nu cred ca o stea sa deconteze pierderile. Deci, orice va face Ciurezu in vendeta asta la care te referi, va profita tuturor minoritarilor captivi de la SIF1 si SIF 5. Sa ai bafta!

      Vinde,nu vinde, Ciurezu nu mai contează pentru pretul acțiunilor! Cu Drăgoi nu mai merită nici 1 leu! Nu e nimic previzibil. ASF ar trebui sa-l oblige ce politică de dividende are. Ce e așa greu?

      Are politica de dividende 0 si rascumparari tot 0. Asa e o sa ajunga 1 leu actiunea...

      La Sif1 l-a obligat ASF sa publice politica de dividende? Sau L-a întrebat vreodată pe Dragoi de ce nu derulează programele de răscumpărare aprobate de AGA? ASF favorizează toate aceste porcării penale. Nu -i duc grija lui Ciurezu. Mă uit la pierderea din contul meu.

    Bai Make, tu inca nu te-ai obisnuit ca ciurezu nu mai e?! Gata, s-au dus finanțările, o sa mori de foame!

    1. Prostu moare de grija altuia si câinele de drum lung.

      Vai de capul tau ! Nu ai habar despre ce vorbesti si iti dai si tu cu parerea aiurea.

      Tu esti Bai cu Domnul Make, nenorocitule! Golanul dracului!

    ASF se face ca lucrează . Azi au reîncălzit ciorba de la Sif3 . Problemele grave de la Sif 1 nu le vede. Sa intrebi ce impact are plata dividendelor? Pai dați ordonanța sa le dam înapoi . Sunteți in stare. Pai cum au putut accepta sa se țină o AGA care sa revoce alta AGA după 6 luni?! Au dat Decizie sa îl scape pe Busu de răspundere de parca siful e moșia ASFului nu a acționarilor . Nu puteau da Decizie sa spuna stop. Sa se pronunțe tribunalul? E abuz pana la cer. Unde in lume intra instituțiile statului intr-o companie privată ? Adică se intelege busu cu cooperativa la cârciuma ce fac cu sifu și ASF ul se executa. Și asta e piața de capital ! Asta e moșia oligarhilor care au corupt mințile asfistilor și din păcate toți investitorii Onești sunt Terminați . Vor studii de impact . La ce folosesc?! Cui folosesc?! orice studiu s-ar face nu rezolva problema. Haosul creat de gasca Drăgoi plus busu. ASF știe ca e interzis unui administrator sa facă înțelegeri cu acționarii când e vorba de vot pentru dividende? Chiar ne cred niște prosti pe toți ? Vom vedea! Sava se judeca cu ASF ul și cere studiu de impact la alții. Dar in ASF s a făcut studiu de impact de unde plătesc banii astia? Din banii noștri adică . In schimb noua ne taie dividendele . Rușine !

    1. daca se dau div inapoi, trebe sa ceara inapoi si dobanda de la bt? :)))))))))))))))) asf o gluma amara

    Cred ca toti oamenii de bun simt s-au asteptat ca pana la urma ASF va face se se cuvine și va pune capăt abuzului de pe sif5. Am crezut ca după ce il elimina de ciurezu o sa ia masuri cu grupul asta de asalt . Ca o sa dispună niște măsuri de protecție. Se pare ca m-am înșelat. ASF ul chiar pare a fi parte a unei înțelegeri sa transforme sifurile într-un FNI sofisticat. Am toata convingerea că adresa asta ne pregateste sufletește ca dividendele sunt pierdute.

    1. Asa spune si articolul. Spune la misto, dar spune.

    Eu aș vrea sa-l intreb pe mizeria asta de Drăgoi ce ar face el ca persoană fizică dacă TLV,BRD,SNG,COTE,TEL,etc nu ar da dividende? Ar investi la bursă? Păi bă mizerie ,conduci o societate de investiții financiare care trebuie să fie un model al transparentei că să știi unde să investesti, nu conduci un " bordel" că să ții totul secret. Totuși si acolo se spune prețul "dividendul" muncii si tu nimic?

    Vinovat este însă ASF,că permite unui individ să se comporte ca un boschetar, care cere bani pentru pâine și cumpără țuică, zice că face investiții și fură banii oamenilor!!! 

    O întreb mai simplu pe doamna Sava și pe prietenul hoților domnul Gradinescu. Am peste 50000 de acțiuni Sif 5 și tot cam atât Sif 1 . Investiție dinaintea epocii de aur lakisdragoi . Economiile familiei au fost plasați in aceste sifuri. Ca mizam pe supraveghere . Vi se oare ca investiția mea e in deplina siguranța cu administrarea decla Sif 1 și mai nou sub administrarea unui om despre care nimeni nu știe nimic in afara de faptul ca este obedient lui Drăgoi și ca servește cafeaua frecvent in birourile unor înalți dar mici funcționari din ASF? La adăpostul imunității, ASF nu o sa dea vreun răspuns . Dar asta nu contează . Adevarul nu poate fi înfrânt , chiar dacă uneori pare ca se lasă așteptat . Felicit tenacitatea Bursa! Felicitări !

    Bravo Make, da în ei, mama lor de derbedei.

    Hoti , pungași si șarlatani  

    Sunt disperați după bani !!! 

    Locul lor și al ASF

    E la puuscariiieeee . 

    aserefeule? unde e protectia investitorilor? la gara din craiova?

    1. Societatea de Investiţii Financiare MUNTENIA SA

      Sediul social: Bucureşti, Str. S.V. Rahmaninov, nr.46-48, sector 2

      Aici este protectia investitorilor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb