DNA: Cristian Popescu-Piedone, urmărit penal pentru abuz în serviciu

G.U.
Anticorupţie / 29 aprilie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, este urmărit penal de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu salubrizarea din sector, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Cristian Victor Popescu-Piedone, la data faptelor şi în prezent primar al Sectorului 5 din municipiul Bucureşti, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

De asemenea, procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, după preluarea atribuţiilor aferente funcţiei de primar al Sectorului 5, Piedone, cu ştiinţă, ar fi omis să ia măsurile inerente atribuţiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 Bucureşti adoptate în anul 2020 privind salubrizarea Sectorului 5, precum şi măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenţei statistice, inspecţiei şi controlului furnizării serviciului. În consecinţă, precizează anchetatorii, o societate comercială care nu deţinea licenţă ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice şi de la asociaţiile de proprietari de pe raza Sectorului 5 tarife majorate cu 25% faţă de tariful aprobat de Consiliul local, aceasta în condiţiile în care societatea Salubrizare Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deţinută de Sectorul 5 Bucureşti, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv.

''Suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie'', au precizat procurorii anticorupţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb