DNA: Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie, urmărită penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese

Andrei Stan
Anticorupţie / 3 aprilie 2017

Monica Pop (Sursa foto: spitaloftalmologie.ro)

Monica Pop (Sursa foto: spitaloftalmologie.ro)

Actualizare 18:39 Monica Pop: "Am rezoluţie ANI că nu este incompatibilitate"

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, Monica Pop, urmărită penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, afirmă că are o rezoluţie din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care arată că nu este în incompatibilitate şi că s-a ajuns în această situaţie după ce fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu s-a răzbunat pe ea pentru că l-a contrazis.

Monica Pop a declarat, astăzi, pentru News.ro: "Nu sunt în incompatibilitate, am rezoluţie ANI care arată acest lucru. Este şi la dosar rezoluţia ANI, dar probabil nu au citit dosarul. Vor vedea când vor citi. Spaţiile din unitatea medicală aparţin Primăriei Sectorului 1 şi sunt concesionate pentru 49 de ani, iar în Consiliul de Administraţie al Spitalului este şi un reprezentat al Primăriei, aşa cum este firesc".

În plus, potrivit managerului Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, toată această situaţie este rezultatul răzbunării fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Monica Pop a precizat: "Este doar răzbunarea lui Vlad Voiculescu pentru că mi-am permis să-l contrazic. I-am spus că nu sunt nereguli la spital şi nu are ce să găsească, atunci el a cerut să se găsescă ceva".

------------

Medicul Monica Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, este urmărită penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru de abuz în serviciu şi conflict de interese, potrivit unui comunicat al DNA.

Din ordonanţa întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia: "Suspecta Monica Daniela Pop, în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice - Bucureşti, la datele de 13 iunie 2003, 25 octombrie 2007, 1 decembrie 2007 şi 29 noiembrie 2012, a încheiat, cu încălcarea legislaţiei primare, patru acte adiţionale la un contract de închiriere ce fusese încheiat anterior, cu o societate comercială.

Concret, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspecta a încălcat prevederile art. 14 şi 16 din Legea 213/1998 raportat la art. 1 şi 2 din H.G. 1069/2002.

Prelungirea contractului de închiriere s-a făcut nelegal, deoarece, pentru respectarea prevederilor din Legea 213/1998 raportat la H.G. 1069/2002, exista obligaţia legală ca, începând cu anul 2003, închirierea spaţiilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti să fie efectuată de către Administraţia Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice - Sector 1 şi ulterior de către Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice din cadrul Consiliului Local Sector 1 Bucureşti, iar sumele de bani încasate cu titlu de chirie să revină fie primăriei Sectorului 1 (administrator), fie Primăriei municipiului Bucureşti (proprietar)".

În plus, Consiliul Local Sector 1 a stabilit un cuantum minim al chiriei pentru închirierea de spaţii pentru servicii medicale şi alte activităţi decât cele medicale (alimentaţie publică) aflate în administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice - Sector 1. În cazul de faţă însă, chiria stabilită prin cele patru acte adiţionale a fost sub acel prag minim, precizează anchetatorii.

În acest fel, susţine DNA, a fost cauzată o pagubă bugetului Primăriei Bucureşti şi/sau bugetului Primăriei Sectorului 1 în valoare de aproximativ 24.478 euro şi, corelativ, a fost creat un folos de aceeaşi valoare societăţii comerciale care a închiriat spaţiul în incinta spitalului.

Procurorii mai arată: "La data 28 noiembrie 2012, în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice - Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspecta Monica Daniela Pop a participat, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic de Oftalmologie, la luarea unei decizii privind încheierea unuia dintre actele adiţionale la contractul de închiriere, decizie prin care s-a obţinut, în mod direct, un folos patrimonial pentru o societate comercială cu care suspecta s-a aflat în raporturi de muncă. Astfel, în perioada 01.03.2007 - 14.01.2011, aceasta a fost angajată cu contract de muncă cu normă parţială la respectiva societate comercială. Fiind vorba de o perioadă de cinci ani ce precede data încheierii documentului, sunt întrunite condiţiile care definesc conflictul de interese".

Medicului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile legale.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb