DNA: PREJUDICIU DE APROAPE 1,3 MILIOANE EURO Administratorul Agroli Crevedia, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

V.B.
Anticorupţie #Fonduri Europene / 8 decembrie 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti l-au trimis astăzi în judecată, în stare de libertate, pe francezul de origine libaneză Rami Ghaziri (asociat unic şi administrator al Agroli Group Crevedia), acuzat de fraudă cu fonduri europene, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la aproape 1,3 milioane euro.

Astfel, Ghaziri este învinuit de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale) şi de participaţie improprii la folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene. A doua acuzaţie a fost formulată de procurori şi împotriva firmei SC Agroli Group SRL, trimisă în judecată în acelaşi dosar.

Potrivit referatului DNA, în perioada 10 octombrie 2008 - 8 decembrie 2008, Rami Ghaziri, pentru accesarea unor fonduri europene (FEADR - Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală), aferente derulării unui proiect privind construcţia unei fabrici de nutreţuri, ar fi furnizat comisiei de evaluare financiară a ofertelor, constituită la nivelul Agroli Group, "atât documente inexacte, emise în numele unei firme controlate de inculpat, cât şi documente false emise în numele unor firme olandeze şi germane".

De asemenea, preţurile prevăzute în ofertele depuse nu erau reale, ci crescute artificial, astfel încât să genereze cheltuieli supraevaluate, susţin procurorii.

Ulterior, dosarul ce cuprindea oferta cea mai avantajoasă a fost depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) de către un angajat al Agroli Group care nu ştia că acestea reprezentau oferte simulate şi/sau false.

Scopul acestor acţiuni ar fi fost acela de a obţine, pentru firma lui Ghaziri, fonduri rambursabile de 10.824.090 lei, din care a fost încasată suma de 5.412.045 lei (1.286.438,08 euro). În cauză, procurorii au pus sechestru pe 32 imobile şi un autoturism de lux marca Ferrari FF aparţinând companiei, până la concurenţa celor aproape 1,3 milioane euro, reprezentând prejudiciul cauzat APDRP.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmboviţa, cu propunere de a fi menţinute măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

"Totodată procurorii au sesizat instanţa de judecată în vederea dispunerii interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a inculpatei SC Agroli Group SRL, pe o perioadă de 60 de zile, în scopul bunei desfăşurări a procesului penal, în contextul declanşării la data de 06.03.2014 a procedurii generale de insolvenţă", conchide DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb