DNA: Primarul şi viceprimarul comunei Band (Mureş) au fost trimişi în judecată

E.D.
Anticorupţie / 25 septembrie 2014

Procurorii DNA Târgu Mureş au dispus astăzi trimiterea în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în înscrisuri, a primarului comunei Band din judeţul Mureş, aceeaşi măsură fiind impusă şi asupra altor patru persoane implicate în acest caz.

Potrivit comuncatului DNA, în perioada 2009 - 2012, Rus Mircea, în calitate de primar al comunei Band, judeţului Mureş şi ordonator principal de credite, ajutat de viceprimarul comunei, Bartha Domokos, a acceptat documente neconforme cu realitatea (facturi fiscale, situaţii şi centralizatoare de lucrări, rapoarte ale lui Focşăneanu Ovidiu, diriginte de şantier, etc), în baza cărora a plătit nejustificat constructorului SC Expert Instal SRL Iaşi suma totală de 2.252.868 lei (reprezentând un folos nejustificat pentru această societate), pentru lucrări neexecutate ori bunuri nelivrate şi nepuse în operă la o investiţie de canalizare (staţie de epurare ape uzate).

De asemenea, cei doi inculpaţi au semnat personal la poziţia beneficiar înscrisuri neconforme cu realitatea, întocmite de Pascal Nicoleta, administrator al SC Expert Instal SRL Iaşi, în baza cărora s-au solicitat fonduri de la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile pentru lucrări neexecutate ori bunuri nelivrate şi nepuse în operă la investiţia respectivă.

Pentru a crea o aparenţă de legalitate, Berezoschi Valeriu, director general adjunct la SC Expert Instal SRL Iaşi, a acceptat documente fictive (facturi fiscale, situaţii de lucrări etc.) de la diverse societăţi comerciale subcontractante, care nu au furnizat efectiv bunurile sau nu au prestat toate lucrările facturate în cadrul investiţiei de canalizare, înscrisuri depuse ulterior spre decontare la Primăria comunei Band, judeţul Mureş.

În continuare, pe baza acestor înscrisuri fictive, Rus Mircea, în calitate de ordonator principal de credite, a vizat spre decontare facturile fiscale ce includ lucrările neexecutate sau bunurile nelivrate.

În vederea recuperării prejudiciului, din oficiu, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor Pascal Nicoleta, Berezovschi Valeriu şi părţii responsabile civilmente SC Expert Instal SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb