DNA: Şeful Antifraudă Fiscală Suceava, reţinut pentru divulgare de informaţii

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 6 februarie 2015

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au reţinut astăzi, pentru 24 de ore, pe Ionuţ-Daniel Vartic, inspectorul-şef antifraudă la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Ionuţ Vartic este acuzat că l-ar fi avertizat pe Corneliu Ciuchea, un afacerist din Fălticeni, de faptul că DRAF Suceava urma să efectueze controale pe teren, inclusiv la o firmă cu care acesta avea legătură. DNA l-a reţinut şi pe Ciuchea, tot azi, pentru complicitate la infracţiunea de care este acuzat Vartic, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Anchetatorii relatează că, pe 15 mai 2014, Vartic i-a transmis lui Ciuchea "date confidenţiale privind organizarea unui control inopinat la un complex comercial situat în zona industrială a municipiului Suceava, de către inspectorii DRAF Suceava. Divulgarea a avut drept scop asigurarea protecţiei unei societăţi comerciale cu care Ciuchea Corneliu derula activităţi comerciale şi care avea două puncte de lucru în complexul respectiv".

Tot anul trecut, pe 17 iunie, inspectorul-şef Ionuţ Vartic i-ar fi transmis lui Corneliu Ciuchea "informaţii confidenţiale prin intermediul cărora a devoalat acţiunile de control în teren pe care echipele de inspectori ale DRAF Suceava urma să le desfăşoare pe raza municipiului Fălticeni".

Ulterior, Ciuchea ar fi contactat un asociat/administrator al unei firme din Fălticeni, avertizându-l că vin inspectorii fiscali. La rândul ei, persoana respectivă şi-ar fi anunţat unii parteneri de afaceri de iminenţa controalelor.

DNA mai relatează: "În contextul în care una dintre echipe a demarat inspecţia la un punct de lucru al firmei persoane iniţial avertizate, identificând plusuri în gestiune faţă de înregistrările casei de marcat şi intenţiona să aplice o contravenţie de 8.000 lei, persoana respectivă l-a contactat pe Ciuchea Corneliu căruia i-a solicitat sprijinul. Principalele temeri ale acesteia erau legate de eventualitatea unui control la un depozit en gros situat în Fălticeni şi de posibilitatea închiderii temporare a activităţii firmei".

Inspectorii DRAF Suceava s-au limitat la aplicarea amenzii de 8.000 lei, fără să închidă activitatea şi fără să extindă controlul la celelalte puncte de lucru ale firmei, punctează procurorii.

Alt caz la care se referă anchetatorii s-ar fi petrecut la 5 decembrie 2014, când, pe baza unui ordin al preşedintelui Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi sub coordonarea unei echipe a instituţiei, inspectorii DRAF Suceava au efectuat controale la diverse societăţi comerciale din judeţul Suceava. Situaţia s-ar fi repetat, susţin anchetatorii: Ionuţ-Daniel Vartic l-ar fi pus în temă pe Corneliu Ciuchea, care ar fi dat mai departe informaţia.

Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mai repede cu arestarile de sefi fiscali ca doar pe Blejnar nu-l mai au in spate si acuma fiecare cauta pe cei care au ramas pentru continuarea fericirii prin furt

    DNA se aude ? mai repede ca e toti hoti 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb