DNA: Senatorul Cordoş, acuzat de trafic de influenţă

Alexandru Costea
Anticorupţie / 17 iulie 2015

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus extinderea urmării penale faţă de senatorul Alexandru Cordoş, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, şi faţă de Dorin Dumitru Mureşan, administrator al unor societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, şi evaziune fiscală.

Potrivit unui counicat emis de DNA, procurorii arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

"În perioada 2013 - 2015, Cordoş Alexandru, în calitate de senator în Parlamentul României, în schimbul unor foloase necuvenite a pretins faţă de suspectul Mureşan Dorin Dumitru că are influenţă asupra unor persoane din conducerea Companiei de Apă Arieş şi Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) şi că va interveni pe lângă aceştia pentru câştigarea de către firmele administrate de omul de afaceri a unor proceduri de achiziţie publică organizate având ca obiect închirierea de utilaje.

Influenţa pe care suspectul Cordoş Alexandru a pretins că o are pe lângă persoanele respective a fost una reală, firmele respective câştigând procedurile de achiziţie publică organizate de SISETN şi Compania de Apă Arieş.

Pentru «sprijinul» acordat, suspectul Mureşan Dorin Dumitru i-a remis în repetate rânduri suspectului Cordoş Alexandru, cu titlul de foloase necuvenite, diverse sume de bani al căror cuantum nu a putut fi stabilit în mod cert până în prezent.

Pentru disimularea provenienţei reale a unei părţi din banii remişi cu titlul de foloase necuvenite, omul de afaceri a angajat la una dintre firmele sale pe o rudă a suspectului Cordoş Alexandru, începând cu data de 19.11.2013, cu un salariu înscris pe statul de plată de 900 lei.

Probele administrate în cauză au relevat faptul că respectiva persoană nu a prestat până în prezent niciun fel de activitate în interesul societăţii comerciale angajatoare.

În cursul anului 2014, una din firmele administrate de suspectul Mureşan Dorin Dumitru a desfăşurat operaţiuni comerciale cu alte societăţi comerciale, privind printre altele şi închirierea de utilaje, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor legale prin evidenţierea în acte contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, înregistrând achiziţii fictive, în scopul obţinerii de deduceri fiscale ilegale.

Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de către firma administrată de suspectul Mureşan Dorin Dumitru, este de 238.327 lei, din care TVA 142.996 lei şi impozit pe profit 95.330 lei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb