DNA sesizează Camera Deputaţilor în cazul Miron Mitrea

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 22 aprilie 2008

DNA sesizează Camera Deputaţilor în cazul Miron Mitrea

Mitrea: "Mi-e indiferent ce face Parlamentul în cazul DNA"

Şeful de campanie al social-democraţilor, Miron Mitrea, a declarat, ieri, în legătură cu avizul pe care trebuie să-l dea Camera Deputaţilor la solicitarea DNA, că nu ştie dacă un răspuns pozitiv de trimitere în judecată este mai bun decât unul negativ. "Nu ştiu ce înseamnă să mă favorizeze decizia Camerei, nu-mi este foarte clar dacă un răspuns pozitiv, de trimitere în judecată, este mai bun decât unul negativ", a precizat vicepreşedintele PSD. El a mai spus că speră ca această situaţie să se rezolve, pentru că este "o poveste, cu nişte geamuri care durează de trei ani de zile".

"Mergem pe partea legală. (...) Dintr-un punct de vedere, ar fi interesant ca Parlamentul să-şi dea avizul, dar, din alt punct de vedere, situaţia este ciudată. Până la urmă, mi-este indiferent ce face Parlamentul. Discutăm de prea mult timp despre termopane", a declarat Mitrea.

DNA a sesizat, ieri, Camera Deputaţilor pentru avizul de începere a urmăririi penale în cazul deputatului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Năstase. "În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României şi art. 12 şi 19 din Legea 115/1999 privind răspunderea ministerială, republicată şi având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 270 din 10 martie 2008, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jus­tiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Camera Deputaţilor pentru a cere urmărirea penală faţă de Miron Tudor Mitrea (ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţelor în perioada decembrie 2000 - iunie 2003, respectiv al Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în perioada iunie 2003 - decembrie 2004), în prezent deputat în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, instrumentate în dosarul numărul 49/P/2006", potrivit unui comunicat al DNA. Miron Mitrea este urmărit penal pentru luare de mită, într-un dosar disjuns din "Dosarul Zambaccian", în care a fost trimis în judecată fostul premier Adrian Năstase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb