DNA: Un fost director al CET Arad, trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 8 martie 2016

Adrian Nicolae Ghilea, fost director executiv comercial al CET Arad, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Timişoara al DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, informează Agerpres.

Prejudiciul produs de fostul director al CET Arad se ridică la aproape şapte milioane de lei, potrivit unui comunicat al DNA.

"La data de 13 februarie 2007, inculpatul Ghilea Adrian Nicolae, în calitate de director executiv comercial al SC CET Arad SA, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a reglementărilor interne ale societăţii, a încheiat şi semnat un act adiţional la un contract de furnizare lignit prin care se stabilea că, pentru livrările neachitate la termen, preţul facturilor se reactualiza de la 56,62 lei /tonă la sume cuprinse între 57,75 lei/tonă până la 66,28 lei/tonă, deşi în documentul iniţial se prevedea deja o modalitate de penalizare a facturilor neplătite la termen, conform căreia se calculau penalităţi de 0,1%/zi de întârziere în funcţie de valoarea facturii neplătite", se precizează în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, clauza era vădit defavorabilă intereselor financiare ale SC CET Arad SA şi dădea posibilitatea ca, prin simpla neachitare a facturilor viitoare la termenele stipulate, furnizorul să calculeze şi să factureze preţuri reactualizate pentru cantităţile de lignit livrate.

"Activitatea infracţională derulată de inculpat a condus la producerea în dauna SC CET Arad SA a unui prejudiciul total de 6.847.861,81 lei, precum şi la asigurarea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societatea furnizoare a cărbunelui. SC CET Arad SA s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 6.847.861,81 lei", se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil care îi aparţine lui Ghilea, iar dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Arad.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb