DOBRE (PNL): "Liberalii nu vor vota Codul administrativ"

V.D.
Politică / 29 iunie 2018

"Liberalii nu vor vota Codul administrativ"

PNL nu va vota Codul administrativ căci prin adoptarea acestuia pe o perioadă destul de lungă se va crea un haos administrativ, descalificarea administraţiei publice se va accelera, iar politicul va fi omniprezent, a declarat astăzi, la Buzău, liderul regional al liberalilor, deputatul Victor Paul Dobre, scrie Agerpres.

Deputatul liberal susţine că iniţial s-au făcut o serie paşi înainte, importanţi şi necesari pentru administraţia publică românească, dar în perioada dezbaterilor, înainte de a intra la votul Senatului, prin amendamente majore făcute de grupul PSD în comisia specială pentru Codul administrativ, "s-au impus o serie de reglementări care, fără nicio exagerare, întorc administraţia publică românească înainte de 1989".

Potrivit sursei citate, practic, rolul funcţiei publice, elementul de bază al unei administraţii profesioniste, este desfiinţat, iar din Agenţia Naţională a Funcţionarului Public "mai rămâne clădirea, un preşedinte într-un birou şi portarul, în rest ANFP-ul este o cutie poştală".

"Prefecţii şi subprefecţii devin demnitari, cu rang de secretar de stat, respectiv subsecretar de stat, cei 2.000 şi mai bine de şefi de servicii deconcentrate devin manageri cu statut de demnitar, respectiv de subsecretar de stat. România va fi singura ţară din Europa care va avea 2.500 - 3.000 de secretari şi subsecretari de stat", a declarat Dobre.

În opinia sa, "nici pe vremea comunismului, un şef de instituţie nu-şi putea permite ceea ce această lege va permite".

"Ministrul va tăia şi spânzura, de-a lungul şi de-a latul scumpei noastre patrii, iar în fiecare structură locală deconcentrată, la rândul lui, şeful - mare, mic, manager, demnitar, cu rang de subsecretar de stat - va da afară când vor muşchii lui, va angaja pe cine doresc muşchii lui, va transforma funcţii, categorii din sistemul de funcţionari publici când vrea şi cum vrea", a mai spus deputatul PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb