DOCUMENTE DNA: Sebastian Ghiţă a plecat din România; el era convins că va fi arestat după pierderea imunităţii

Stelian Bădescu
Anticorupţie / 6 martie 2017

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură Youtube)

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură Youtube)

Sebastian Ghiţă, dispărut din luna decembrie a anului trecut şi dat în urmărire internaţională, nu se mai află în ţară, arată investigaţiile făcute de către autorităţi. Potrivit documentelor DNA, un martor dintr-un dosar al fostului deputat a declarat că acesta ştia de anul trecut că reprezentanţi ai firmelor "Romsys" şi "Siveco" au formulat denunţuri pe numele său şi era convins că procurorii vor cere arestarea sa după pierderea imunităţii, relatează News.ro.

Informaţia cu privire la faptul că Sebastian Ghiţă a părăsit teritoriul României apare în documentele încheiate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cel mai nou dosar de corupţie în care fostul deputat este inculpat.

În documentele încheiate de DNA Ploieşti în dosarul în care fostul parlamentar este acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de spălare a banilor şi constituire de grup infracţional organizat se arată: "Întrucât s-a constatat că mandatul de arestare preventivă nr. 1/05.01.2017 nu a putut fi pus în executare de organele abilitate datorită faptului că Ghiţă Sebastian Aurelian s-a sustras măsurii preventive dispusă, prin ordinul nr. 473956/05.01.2017 emis de organele de poliţie, Ghiţă Sebastian Aurelian a fost dat în urmărire generală. Ulterior, întrucât din investigaţii a rezultat că Ghiţă Sebastian Aurelian a părăsit teritoriul naţional, pe numele acestuia a fost emis mandatul european de arestare nr. 1/EAW/10.01.2017 emis de Î.C.C.J. în dosarul nr.2457/1/2016",

Conform aceloraşi documente, unul dintre martorii dintr-un dosar al lui Ghiţă le-a declarat anchetatorilor că acesta cunoştea de anul trecut faptul că la DNA există denunţuri formulate de reprezentanţi ai firmelor "Romsys" şi "Siveco" şi că avea convingerea că procurorii vor cere arestarea sa după încheierea mandatului de parlamentar şi pierderea imunităţii.

Tribunalul Prahova urmează să se pronunţe în această după-amiază cu privire la propunerea de arestare preventivă în lipsă formulată de DNA în cel de-al cincilea dosar de corupţie deschis pe numele lui Sebastian Ghiţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb