Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate pentru expulzarea diplomaţilor ruşi din Republica Moldova

Cristina Radu
Internaţional / 30 mai 2017

Igor Dodon

Igor Dodon

Preşedintele Igor Dodon a anunţat astăzi convocarea Consiliului Suprem de Securitate, care se va reuni după vizita sa de la Sankt Petersburg, conform unui mesaj postat de acesta pe Facebook. Consiliul va dezbate decizia de expulzare a cinci diplomaţi ruşi din Republica Moldova.

Igor Dodon a scris pe reţeaua de socializare: "Acţiunile împotriva Federaţiei Ruse nu vor fi trecute cu vederea. Este o provocare directă la adresa potenţialului parteneriat strategic între ţările noastre, precum şi împotriva restabilirii relaţiilor moldo-ruse, care are loc în ultimele luni. Am dispus convocarea Consiliului Suprem de Securitate, imediat ce voi reveni de la Sankt Petersburg".

Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi luni seara "persona non grata" de către autorităţile de la Chişinău. Autorităţile moldovene nu au dat mai multe informaţii referitoare la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomaţi "persona non grata". Declaraţiile au fost confirmate de consilierul ministerului de Externe, Andrei Galbur, şi de ambasadorul rus din Republica Moldova, potrivit News.ro.

Preşedintele a consemnat:,,Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federatia Rusa. Astăzi i-a cerut ambasadorului ca 5 diplomaţi ruşi să părăsească teritoriul Republicii Moldova în decurs de 72 de ore... Înţeleg de asemenea că aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt îngrijoraţi că între Preşedinţia de la Chişinău şi Kremlin în sfîrşit s-a creat un dialog constructiv şi eficient".

Preşedintele moldovean va participa în săptămâna aceasta la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, conform reprezentanţilor Kremlinului. Dodon îşi doreşte să discute cu preşedintele Putin despre expulzarea diplomaţilor ruşi din Republica Moldova, conform sursei citate.

Preşedintele Igor Dodon a conluzionat: "Niciodată în ultimii 25 de ani, chiar şi în cele mai complicate situaţii de conflicte interne sau geopolitice, guvernarea de la Chişinău nu şi-a permis un gest atât de ostil la adresa Federaţei Ruse. Este şi un atac la adresa preşedintelui, dar şi o tentativă de a provoca măsuri similare de răspuns din partea Federaţiei Ruse, o tentativă de a discredita instituţia prezidenţială. Toate aceste provocări ale Partidului Democrat şi curatorilor din Vest, care au decis să escaladeze situaţia - nu vor trece".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb