Firmele Incodyine Ltd şi Dericom Ltd, care au contestat în instanţă anularea depturilor de vot în AGA din aprilie de la SIF Banat-Crişana (SIF1), au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să le strămute dosarele de la Tribunalul Arad, a anunţat vineri SIF1.
Cererile celor două companii au fost înregistrate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având ca termen datele de 14, respectiv 20 ianuarie 2010.
La începutul lunii iulie, SIF Banat-Crişana a fost citată în instanţă de firmele Incodyine Ltd şi Dericom Ltd, care contestă faptul că le-au fost anulate drepturile de vot în adunarea generală a acţionarilor din 25 aprilie, cerând totodată anularea hotărârilor luate atunci.
SIF Banat-Crişana are deschise la Tribunalul Arad mai multe dosare cu acţionari care contestă deciziile din adunarea generală din 25 aprilie, când a fost aleasă o nouă echipă de conducere.
Pintre acţionarii care contestă AGA din aprilie se numărau şi Andrei Diaconescu, managing partner la banca de investiţii Capital Partners, care a candidat şi la un loc în consiliul de administraţie al SIF1, firma Drogati Enterprises Limited, Banca Transilvania, BT Asset Management, precum şi mai multe firme prezumate că acţionează în mod concertat cu investitorul Cătălin Chelu.
Totodată, alături de mai mulţi acţionari ai SIF Banat-Crişana (SIF1), care au candidat pentru un loc în conducere, Andrei Diaconescu a cerut Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) să investigheze modul în care s-au desfăşurat alegerile în adunarea generală din 25 aprilie a SIF Banat-Crişana