Doi acţionari minoritari ai "Cocor" Bucureşti (COCR), firmă care deţine centrul cu acelaşi nume din Capitală, cer membrilor Consiliului de Administraţie explicaţii legate de gradul redus de închiriere al magazinului, comparativ cu alte centre lansate în ultimul an.
"Consiliul de Administraţie trebuie să prezinte de ce gradul de închiriere al complexului comercial Cocor a fost la 2 octombrie 2010 (data redeschiderii magazinului după doi ani în care s-a realizat modernizarea centrului, n.r), în opinia acţionarilor Beşliu Aurel şi SC Turnover ABC, cu mult mai mic decât cel de la deschiderea Cotroceni Mall şi Sun Plaza", se arată în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor stabilită pentru 6 decembrie, transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti, anunţă Mediafax.
Acţionarii vor mai discuta în decembrie situaţia contractelor de închiriere, precum şi principalii indicatori economici la nouă luni.
Centrul comercial, care are o suprafaţă închiriabilă de 10.000 metri pătraţi, a fost închis doi ani pentru renovare. La deschidere, preşedintele Consiliului de Administraţie al Cocor Bucureşti, Dan Bărbulescu, a declarat că magazinul este ocupat în proporţie de 85% şi că în primul an de funcţionare va genera venituri din chirii de cinci milioane de euro.
Potrivit celor mai recente raportări, SIF Transilvania are 10,25% din titlurile Cocor, iar SIF Muntenia (SIF4) deţine 10% din acţiuni. În acţionariat se mai regăsesc fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), Daniel Stoica (14,66%) şi Liviu Ursan (14,83%).