Dolarul creşte semnificativ

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 martie 2009

Dolarul s-a apreciat la finele săptămânii trecute, pe pieţele externe, traderii evitând euro şi lira sterlină, în condiţiile în care există semnale că recesiunea din Europa se adânceşte.

Moneda americană a închis sesiunea bursieră de vineri, de la New York, cu un curs de 1,3292 unităţi/euro, după ce, în cursul zilei, ajunsese la 1,3257 unităţi/euro, înregistrând o creştere de 2% faţă de ziua anterioară. Aceasta a fost cea mai puternică ascensiune înregistrată de dolar după data de 9 ianuarie. Pe întreaga săptămână trecută, moneda SUA a urcat cu 2,1 procente.

Evoluţia negativă a euro a fost influenţată de publicarea datelor oficiale din care rezultă că, în ianuarie 2009, comenzile ndustriale din zona euro au scăzut cu 34% faţă de aceeaşi lună din 2008, consemnând astfel cel mai important declin de după 1996. În aceste condiţii, specialiştii cred că Banca Centrală Europeană va trebui să ia în calcul cumpărarea de obligaţiuni, ca să stimuleze creşterea.

Lira sterlină s-a depreciat cu 1,3%, la 1,4269 dolari (cel mai slab curs de după 19 martie). Moneda britanică a pierdut 1,7% faţă de dolar, în primul trimestru din acest an.

Dinamica lirei a avut de suferit de pe urma publicării datelor oficiale privind evoluţia economiei Marii Britanii. Aceasta a scăzut peste aşteptări în ultimul trimestru din 2008 (-1,6%).

Dolarul s-a apreciat faţă de majoritatea valutelor importante, iar unii analişti cred că trendul său ascendent ar putea continua.

La IntercontinentalExchange (ICE), indicele Dollar , care măsoară evoluţia monedei SUA în raport cu euro, yenul, lira, dolarul canadian, francul elveţian şi coroana suedeză, a crescut cu 1,2% vineri, la 85,16 puncte. La data de 19 martie, indicele era de numai 82,63 puncte (cel mai scăzut nivel din 9 ianuarie până la momentul respectiv).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cum se explica scaderea cursului dolarului pe piata valutara din Romania? Noi suntem deja rromania? Leul functioneza altfel sau piata noastra nu e piata?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb