Dolarul, depreciat de evoluţia vânzărilor în SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 octombrie 2014

Dolarul, depreciat de evoluţia vânzărilor în SUA

Moneda americană a pierdut, ieri, 1% faţă de yen şi euro

Dolarul s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, atingând cursul minim al ultimelor cinci săptămâni faţă de yen, după ce Statele Unite au anunţat un declin peste aşteptări al vânzărilor retail. Evoluţia vânzărilor a alimentat temerile că economia SUA, cea mai mare din lume, are probleme.

Indicele Bloomberg Dollar Spot a coborât cu 0,5% la ora 10:53, la New York, ajungând la 1.062,56 puncte. Indicele a pierdut aproape 1,5% după data de 3 octombrie, când a atins cel mai ridicat nivel din iunie 2010.

Moneda SUA a scăzut cu aproape 1% faţă de cea niponă, la ora 10:48, pe piaţa din New York, ajungând la 106,07 yeni. Mai devreme, dolarul a coborât până la 105,62 yeni, cel mai redus curs din 8 septembrie până în prezent. Totodată, dolarul s-a depreciat cu 1% faţă de euro, la 1,2778 unităţi.

Potrivit datelor anunţate ieri de Departamentul Comerţului de la Washington, vânzările retail din SUA au scăzut cu 0,3% în septembrie, după un avans de 0,6% în august, care a reprezentat cea mai importantă creştere din ultimele patru luni. Analiştii estimau scăderea cu 0,1% a vânzărilor retail în SUA, luna trecută.

În opinia analiştilor, aceste cifre ridică semne de întrebare cu privire la aprecierea din ultima perioadă a dolarului, în special din cauza răspândirii în SUA a temerilor legate de creşterea economică viitoare.

Îngrijorările referitoare la evoluţia economiei au determinat, ieri, creşterea cotaţiei aurului, considerat investiţie sigură. Cotaţia aurului cu livrare în decembrie a urcat cu 0,3% la ora 10:30, la Comex New York, ajungând la 1.238,40 dolari uncia.

Săptămâna trecută, preţul aurului a înregistrat cel mai important avans din iunie până în prezent, după ce Banca Centrală Americană (Federal Reserve - Fed) a indicat că încetinrea economiei mondiale ar putea amâna majorarea dobânzilor în SUA. Preţul metalului galben se află în cea mai lungă perioadă de avans din 14 august până acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb