Dolarul - la curs minim istoric

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 iulie 2008

Moneda SUA depăşeşte pentru a doua oară pragul de 1,60 unităţi/euro

Dolarul s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, până la nivelul minim al tuturor timpurilor faţă de euro, în condiţiile în care traderii aşteptau declaraţiile preşedintelui Federal Reserve, Ben S. Bernanke, privind situaţia economică a SUA. În opinia acestora, preşedintele băncii centrale urma să declare că pierderile de pe piaţa creditelor vor afecta expansiunea economiei SUA - cea mai mare din lume. La momentul declaraţiei, făcute în jurul orei locale 10:00, în faţa Comisiei Bancare din Senat, Ben S. Bernanke a afirmat că au crescut riscurile la adresa expansiunii economice şi a inflaţiei. În plus, Bernanke a menţionat că "o prioritate de top" rămâne sprijinirea pieţelor financiare în vederea revenirii lor la o funcţionare normală.

Moneda americană a avut un curs de 1,6038 unităţi/euro ieri dimineaţă, la Londra, acesta fiind cel mai redus consemnat de la introducerea monedei unice, în 1999. La ora 10:21, tot la Londra, cotaţia a fost de 1,6027 unităţi/euro, iar la ora 7:22, pe piaţa din New York, cursul era de 1,6006 unităţi/euro, faţă de 1,5908 la finele zilei precedente. După ora 10:00, când Bernanke făcuse deja declaraţiile, cursul era de 1,5993 unităţi/euro la New York. De precizat că recordul minim anterior a fost înregistrat la data de 22 aprilie: 1,6019 unităţi/euro.

Analiştii sunt de părere că pieţele reacţionează în mod negativ la revenirea crizei creditelor în SUA, iar acest lucru afectează dinamica dolarului. Aceştia cred că, în luna august, moneda SUA va avea un curs de 1,62 - 1,63 unităţi/euro.

Ascensiunea de ieri a monedei europene a fost totuşi limitată de publicarea cifrelor privind încrederea investitorilor în economia Germaniei - cea mai mare din Europa. Indicele ZEW privind încrederea acestora, măsurat de Centrul pentru Cercetare Economică Europeană din Mannheim, a scăzut la minus 63,9 puncte în iulie, de la minus 52,4 în luna precedentă. Nivelul din această lună este unul minim record. Economiştii aşteptau un declin până la minus 55 de puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb