Dolarul, la maximul ultimei luni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 martie 2005

Dolarul s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, pînă la nivelul maxim al ultimei luni, în raport cu euro, ca o consecinţă a majorării dobînzii Fed, dar şi a publicării unor date din care rezultă că a scăzut încrederea în cea mai mare economie europeană, cea a Germaniei. "Asta nu este o veste bună pentru euro", declară Mitul Kotecha, şeful departamentului de strategii valutare din cadrul "Calyon" Londra. În opinia sa, există un mare contrast între situaţia economică a SUA şi cea a Europei, în ceea ce priveşte creşterea, iar avantajele sînt de partea americanilor.

În prima parte a zilei de ieri, moneda SUA era cotată la 1,3002 unităţi/euro la New York, de la 1,3087 unităţi/euro la închiderea zilei anterioare. De la începutul anului, dolarul a cîştigat 4% faţă de moneda unică europeană.

Amintim că Banca Centrală a SUA (Rezerva Federală - Fed) a decis, marţi seara, să majoreze rata dobînzii sale de referinţă cu 0,25 puncte procentuale, la 2,75%. Aceasta este a şaptea majorare a dobînzii Fed după luna iunie 2004, iar conducerea băncii centrale semnalează că este posibil să continue cu astfel de măsuri, însă "într-un ritm calculat". Fed a majorat şi rata de scont, la 3,75%.

Conducerea Fed s-a arătat, însă, preocupată de evoluţia inflaţiei în SUA, declarînd că, în ultimele luni, presiunile inflaţionis-te s-au acumulat.

Unii analişti consideră că punctul de echilibru al nivelului dobînzilor Fed se situează undeva în jurul a 3,5%, prin urmare este foarte posibil ca instituţia condusă de Alan Greenspan să continue majorarea dobînzii pînă în luna august 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb