Dolarul scade din cauza evoluţiei pieţei muncii din SUA

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 august 2006

Dolarul s-a depreciat, în ultima zi a săptămânii trecute, până la nivelul minim al ultimelor două luni în raport cu euro, ca urmare a cifrelor sub aşteptări publicate de autorităţile de la Washington în privinţa evoluţiei pieţei muncii din SUA. Întrucât datele anunţate au dezamăgit piaţa, specialiştii s-au gândit că Rezerva Federală (Fed, banca centrală a SUA) nu îşi va majora dobânda de referinţă în şedinţa din această săptămâ-nă.

Dolarul a fost cotat la 1,2909 unităţi/euro în cursul zilei de vineri, pe piaţa din New York, acesta fiind cel mai scăzut nivel atins după data de 6 iunie. Ulterior, dolarul a ajuns la 1,2877 unităţi/euro, comparativ cu 1,2803 unităţi/euro în ziua anterioară.

Angajatorii din Statele Unite ale Americii au creat, în luna iulie, mai puţine locuri de muncă decât aşteptau analiştii, iar rata şomajului a cres-cut, potrivit cifrelor publicate de Departamentul Muncii în ultima zi a săptămânii trecute. Economia SUA a creat doar 113.000 de posturi noi în iulie, faţă de 124.000 în iunie. Rata şomajului a crescut la 4,8% luna trecută, de la 4,6% în iunie. Economiştii anticipau 144.000 de locuri noi de muncă luna trecută, la o rată a şomajului neschimbată - de 4,6%.

"Aceste rezultate arată că Fed < va face o pauză > în reuniunea din 8 august", spune Paul Kasriel, director al departamentului de cercetare economică din cadrul "Northern Trust Securities" din Chicago, fost economist la Fed. Acesta adaugă: "Am avut patru luni la rând o creştere sub aşteptări a numărului angajărilor, ceea ce indică în mod clar încetinirea expansiunii economice".

Menţionăm că un sondaj realizat vineri de agenţia Bloomberg arată că numai 16% dintre traderi aşteaptă majorarea cu 0,25%, la 5,50%, a dobânzii Fed în această săptămână, faţă de 31% într-o analiză efectuată la data de 31 iulie, respectiv 85% într-un chestionar efectuat în 26 iunie. Trebuie amintit că, la data de 3 august, Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a majorat dobânda de referinţă cu 0,25%, la 3%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb