Dolarul scade din nou

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 martie 2008

Dolarul a revenit, ieri, pe curs descendent, înregistrând cea mai puternică depreciere din ultimele două săptămâni în raport cu euro. La baza declinului au stat speculaţiile potrivit cărora banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) îşi va reduce dobânda cu 0,50% luna viitoare, ca să redreseze economia americană, cea mai mare din lume. La data de 18 martie, Fed a redus dobânda pentru creditele overnight cu 0,75%, la 2,25%.

La ora 10:29 a.m., pe piaţa din New York, cursul dolarului era de 1,5582 unităţi/euro, faţă de 1,5423 unităţi/euro, în ziua precedentă.

Analiştii arată că slăbirea economiei SUA continuă să facă presiuni asupra dinamicii dolarului, iar Fed va recurge la o micşorare a dobânzii, în aprilie, după care este posibil să se oprească şi să aştepte efectele politicii sale.

Vicepreşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Lucas Papademos, este de părere că aprecierea euro este "excesivă", astfel că instituţia pe care o reprezintă monitorizează cu atenţie pieţele valutare.

"Mişcările recente ale cursului de schimb valutar au fost excesive, ele reprezentând un motiv de îngrijorare", a menţionat Papademos.

Astăzi, preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, urmează să facă o declaraţie în faţa comisiei economice şi monetare din Parlamentul European. La data de 6 martie, Trichet menţiona că prioritatea numărul unu a BCE este urmărirea inflaţiei. BCE îşi menţine dobânda de referinţă la 4% - nivelul maxim al ultimilor şase ani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb