Dolarul se teme de reducerea dobânzii Fed

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 august 2007

Moneda americană - dolarul, s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, în raport cu euro, în condiţiile în care traderii cred din ce în ce mai mult că banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) îşi va reduce dobânda pentru împrumuturile pe termen scurt acordate băncilor comerciale. Amintim că Fed şi-a redus, vineri, această dobândă (de discount) cu 0,5%, la 5,75%. În opinia analiştilor, Fed trebuie să micşoreze dobânzile în continuare, ca să susţină creşterea economică. Preşedintele Fed, Ben S. Bernanke, urma să se întâlnească, ieri, cu preşedintele Comisiei bancare din Senat, Christopher Dodd, şi cu ministrul finanţelor din SUA, Henry Paulson, care afirma recent că "lichiditatea va reveni la normal".

Dolarul a fost cotat la 1,3485 unităţi/euro la ora 10:13 a.m., pe piaţa din New York, în scădere cu 0,08% faţă de ziua anterioară.

Specialiştii aşteaptă două reduceri ale dobânzii Fed luna viitoare, până la 4,75%, iar în aceste condiţii, ei cred că dolarul se va deprecia până la 1,40 unităţi/euro.

Declinul dolarului nu a putut fi oprit nici de publicarea indicelui ZEW privind încrederea oamenilor de afaceri în economia germană, indice care a avut o evoluţie mult mai proastă decât aşteptările şi care ar fi trebuit să influenţeze în mod negativ dinamica euro. Indicele ZEW privind încrederea în cea mai mare economie din Europa a scăzut la minus 6,9 puncte în august, de la 10,4 în luna iulie. Nivelul este cel mai redus din decembrie 2006 până în prezent. Economiştii aşteptau minus 1,5 puncte.

Sondajul pentru calcularea indicelui de către Centrul ZEW pentru Cercetare a Economiei Europene a fost realizat în perioada 30 iulie - 20 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb