Dolarul şi yenul, în cel mai important declin săptămânal din ultimele două luni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iulie 2009

Dolarul şi yenul au înregistrat, pe pieţele externe, în intervalul 13-17 iulie, cel mai important declin săptămânal din luna mai până în prezent, în raport cu euro, în condiţiile în care profiturile anunţate de multe companii pentru trimestrul al doilea au depăşit aşteptările. În plus, o influenţă asupra evoluţiei monedei americane a avut-o faptul că SUA au anunţat o îmbunătăţire a situaţiei pieţei imobiliare, respectiv o încetinire a declinului producţiei industriale.

Dolarul a pierdut 1,2% săptămâna trecută, pe piaţa din New York, înregistrând un curs de 1,4102 unităţi/euro, faţă de 1,3936 unităţi/euro la data de 10 iulie. Yenul a pierdut 3%, ajungând la 132,85 unităţi/euro, de la 129 unităţi/euro la finele săptămânii anterioare. Aceste scăderi sunt cele mai puternice consemnate după săptămâna încheiată la data de 22 mai.

Analiştii amintesc că se resimte o redresare a apetitului faţă de risc, ceea ce face ca investitorii să se îndepărteze de yen şi dolar, respectiv să se orienteze către pieţele obligaţiunilor cu randament ridicat şi bursele de acţiuni, îndeosebi cele emergente (în cazul acţiunilor).

John Normand, şef al departamentului de strategie valutară globală din cadrul "JPMorgan Chase & Co.", sucursala din Londra, afirmă: "Investitorii ar trebui să vândă dolarul american şi să facă plasamente în dolarul canadian, forintul ungar şi lira sterlină, dat fiind că profiturile peste aşteptări raportate de companii încurajează achiziţia de active cu risc".

La data de 3 iunie, dolarul atingea cursul minim al ultimelor şase luni: 1,4338 unităţi/euro, în condiţiile în care investitorii se întrebau dacă redresarea economiei globale este sustenabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb