Dominic Bruynseels, BCR: "Nu există un calendar pentru listarea BCR"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 mai 2011

Dominic Bruynseels: "Lichiditatea de la BVB nu este suficientă pentru ca BCR să fie evaluată la un preţ corect".

Dominic Bruynseels: "Lichiditatea de la BVB nu este suficientă pentru ca BCR să fie evaluată la un preţ corect".

Listarea Băncii Comerciale Române (BCR) la Bursa de Valori Bucureşti, menţionată în contractul de privatizare, pare mai incertă ca oricând, după ce Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al băncii, a negat, ieri, cu fermitate că ar exista un calendar al cotării BCR.

"Nu există niciun calendar al listării BCR, în acest moment. Consider că lichiditatea de la Bursa de Valori Bucureşti nu este suficientă pentru ca BCR, odată listată, să fie evaluată la un preţ corect. Am crezut că listarea Fondului Proprietatea va impulsiona lichiditatea de la BVB, dar aceasta nu a fost pe măsura aşteptărilor", a precizat, ieri, Dominic Bruyn-seels, în cadrul unei conferinţe de presă. Domnia sa a precizat că există unele discuţii cu societăţile de inves-tiţii financiare (SIF-uri) care deţin circa 30% din BCR, fără să precizeze însă dacă este vorba despre un nou aranjament.

"Discutăm în permanenţă cu SIF-urile despre listare", a spus Bruynseels.

Declaraţia preşedintelui BCR vine în contextul în care, în această toamnă, expiră înţelegerea dintre SIF-uri şi BCR, încheiată în toamna lui 2009, pentru amânarea demersurilor în vederea listării băncii cu doi ani faţă de termenul prevăzut în contractul de privatizare.

Contactat de ziarul "BURSA", domnul Costel Ceocea, preşedintele SIF "Moldova", unul dintre cele mai active SIF-uri în relaţia cu BCR, a subliniat că protocolul semnat între societăţile de investiţii financiare şi bancă în 2009 prevede existenţa unei limite până la care listarea băncii este amânată.

"Noi am susţinut că piaţa este des-tul de matură pentru listarea BCR şi că se poate foarte bine să începem aceste demersuri şi înainte de expirarea termenului limită", ne-a spus domnul Ceocea.

Domnia sa nu a precizat dacă există un calendar prestabilit al listării BCR, menţionând, însă, că în mare, etapele pentru cotarea băncii sunt cunoscute, dar că mai sunt lucuri de clarificat.

"În mare, ştim cam ce ar trebui făcut pentru listare, însă unele etape din calendar trebuie să fie clarificate. De exemplu, trebuie să stabilim ce tip de ofertă de vânzare va fi, ce discount vor primi investitoriii... etc. Noi am solicitat ca o firmă de investiţii internaţională să facă o evaluare la zi a băncii. Este important de subliniat că acţionarul majoritar al BCR şi-a asumat nişte obligaţii în contractul de privatizare pe care trebuie să le respecte", a mai spus Costel Ceocea.

Austriecii de la "Erste" au cumpărat pachetul majoritar de la BCR în 2006, contractul de privatizare menţionând obligaţia listării băncii în circa trei ani de la vânzare.

BCR a plasat 225 de milioane de euro în cea mai recentă emisiune de titluri de stat

Opinia Cititorului ( 38 )

  1. Sif-urile si-au cam luat-o, dar unde nu-i cap vai de ...actionari !

    1. bcr ar trebui nationalizata! sa nu ne vindem tara imperiului austro-ungar! si raiff. afar din romania. DIXIT

      asa este .pai degeaba se zbate ceocea de la sif2 daca feudali fercala si cuzman de la sif3 si sif1 ii doare in pix de actionari.mai nou fercala ca sa fie sigur ca niciun idiot de actionar nu il poate schimba si-a prelungit mandatul cu inca 4 ani.vezi comunicatul de astazi.

      La toamna'n 20 !. 

    Un schimb de actiuni ERSTE contra BCR nu ar fi bine pentru ambele parti ?? In 2006 ERSTE oferea 1 ERSTE=6 BCR.Eu zic ca ar fi o solutie buna.

    Un schimb de actiuni ERSTE contra BCR nu ar fi bine pentru ambele parti ?? In 2006 ERSTE oferea 1 ERSTE=6 BCR.Eu zic ca ar fi o solutie buna.

    1. De ce sa introducem aceasta posibilitate in discutie si sa nu tinem cont de obligatia asumata de Erste la cumpararea actiunilor BCR de la Statul Roman - listarea BCR.

      Prin urmare, listarea BCR nu este numai o obligatie fata de SIF-uri ci este si o obligatie fata de Statul Roman si fata de investitorii din Romania...adica aia care le baga milioane de euro in cont.

      Piata in general a asteptat permanent listarea. 

      OK.Asa e .E o obligatie a luiu ERSTE.Insa ERSTE nu vrea sa listeze BCR.Orice abureli din partea lor sunt de prisos.E vorba ca SIFs sunt captive in aceasta afacere.Un schimb de actiuni ERSTE/ 6 BCR ar finaliza afacerea favorabil pentru ambele parti.

      de ce 6 actiuni BCR la 1 Erste??? cine a fixat acest raport???

      Aceasta a fost oferta ERSTE pentru actiunile BCR in 2006

      1. De unde sti?

      2. De ce trebuie sa inghitim tot ce spune Erste?

      3. De ce nu face Erste cum a facut initial cu salariatii? 

      Asa zice Magureanu..... 

      Cred ca stiu cine esti...

      Si esti tare suparat pe viata ... 

    Curios cum BVB e buna pentru actiunile Erste dar nu e buna pentru actiunile BCR.

    Daca nu le convine BVB sa se duca la Londra...au inca timp pentru demararea procedurilor. 

    Oricum SIF-urile daca nu-si unesc puterile si se lasa manipulate de Erste prin tot felul de promisiuni oculte o sa piarda la general. Listarea BCR sau exitul SIF-urilor din BCR e piatra de incercare a actualelor conduceri ale SIF-urilor. Un exit bun al SIF-urilor o sa asigure prezenta actualilor administratori posibil inca un mandat. Un exit prost poate sa grabeasca sfarsitul acestora. Piata si investitorii au inceput sa-si piarda rabdarea si nu mai suporta badjocora... mai ales dupa episodul cu concertarea tuturor celor de la AGA SIF 1.

    BCR pare a fi catecul de lebada al actualelor conduceri ale SIF-urilor. 

    1. vorbesti prostii.pai mai devreme te anuntai ca fercala isi prelungi mandatul cu 4 ani.care cintec de lebada?

      facem pariu ca cuzman isi va prelungi mandatul dupa patentul fercala?

      facem pariu ca cuzman isi va prelungi mandatul dupa patentul fercala?

      facem pariu ca cuzman isi va prelungi mandatul dupa patentul fercala?

      Dl. Fercala e Lebadoi si deci nu canta. El doar VREA.

      facem pariu ca e nelegal contractu'. facem pariu ca actualii administratori vor fi bun de plata daca-l schimba AGA pe Fercala? facem pariu ca CNVM nu o sa vada? si mai facem pariu ca nici nu o sa se publice acest contract cum nu s-au publicat nici celelalte?

      ...era vorba de administratori...ca directorii sunt blindati. Ei pierd functia numai daca nu au mostenitori sau daca se desfiinteaza SIF-ul.

      Era alt anonim.... 

      Buna intrebare; ar trebui intrebat BRUXELLES - ul !! din fruntea BCR. 

    Scrie undeva (act oficial, nu in imaginatia unora) ce patesc cei de la ERSTE daca nu onoreaza actul aditional semnat cu SIFele privind listarea BCR?

    Daca nu scrie ... atunci totul e kanci si nu va mai agitati aiurea ca vine caldura si nu va face bine. 

    1. Pai dak scrie... numai "sife-le stie"...!!!

      Oricum tu sti ceva...dar nu vrei sa spui !!! Intelegem ca sti ce scrie in actele oficiale. Asta e...esti de-al lu' Erste. Sa intelegem ca Erste nu pateste nimic?!?!?! Daca e asa... atunci cred ca ai dreptate... e posibil sa fie totul...."kanci". 

      Vezi ca si Dominic-Buric stie. El stie TOT si de asta e asa de "degajat" . Mai are putin si spune "Mai SIFelor, nu ma mai frecatzi la cap ca eu nu vreau sa listez BCR. Uite asa, NU VREAU, sa vad ce-mi facetzi!".

      corect!...stie ca pana la anu' Erste & Co or sa aiba suficiente actiuni la sife astfel ca acestea sa nu-i mai faca probleme reale. cand e vorba de ciolan propriu...nimic nu mai conteaza!

      Beyyy, ati mutzit? Incepea sa devina interesant.

      mai departe spune make!

      imi fac abonament pana la sfarsitul anului la Bursa on-line dak mai face ceva previziuni pe acest subiect!!!!

      Previziuni ? previziuni , da; sunt ca emisiunea cu timpul probabil - previziuni poate; certitudini, NU !. Io nu-mi fac; nu arunc bani pe Make; si-ar lua-o ' cap!. 

      Previziuni ? previziuni , da; sunt ca emisiunea cu timpul probabil - previziuni poate; certitudini, NU !. Io nu-mi fac; nu arunc bani pe Make; si-ar lua-o ' cap!. 

      Make ? Make, take..... 

    Mai opritiva; va zic:  

    DOMINIC nu da NIMIC ! 

    1. las ca de sifele!!!!!!!

      Lasarea-i ca c.....a. 

    Regina-i undeva sus de tot si probabil ca a luat / impartit bani multi; asa ca nu va mai zbateti degeaba.

    Somnul acesta al Statului, nu va spune nimic ? ce-ati face daca vanzandu-va mosia , l-ati vedea pe cumparator ca nu-si indeplineste obligatiile contractuale ? nu l-ati chema la ordine; eventual asezandu-va la masa , analizand cauzele, motivele, ( de interese nu pomeniti; aici e calcaiul lui Ahile) si l-ati obliga sa incheie un act aditional la contract , prin care sa spuna verde'n fata ce si cum ... ? 

    1. Ce zici?? Act aditional la contract??

      Atunci sa-l vezi pe Dominic cum face "figuri" care mai de care mai artistice, de genu' - "SIFelor vreti sa semnez? - Hmmm, mai rugati-ma..." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb