DOMINIC FRITZ: ''Problema migranţilor este una naţională şi nu trebuie lăsată Timişoara să se descurce singură''

G.U.
Politică / 15 februarie 2021

''Problema migranţilor este una naţională şi nu trebuie lăsată Timişoara să se descurce singură''

Problema migranţilor care vin din alte centre de refugiaţi din ţară la Timişoara este o problemă naţională şi nu trebuie lăsată spre rezolvare doar pe umerii autorităţilor locale, a declarat primarul Dominic Fritz, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o astăzi, la sediul primăriei, cu reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi ai Agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNHCR) România, conform Agerpres.

"Avem, la Timişoara, o situaţie singulară în România, pentru că cei mai mulţi dintre migranţi ajung la Timişoara. Suntem singura autoritate din judeţ care asigură carantinarea migranţilor şi este o situaţie care trebuie să se schimbe. Sunt persoane fără adăpost, cu probleme sociale şi de sănătate care trebuie gestionate şi simţim că noi, ca oraş, nu avem resursele necesare. Este o problemă naţională şi nu trebuie lăsată Timişoara să se descurce singură. (...) De pildă, duminică, într-o acţiune a Poliţiei Locale au fost depistaţi 31 de migranţi din cinci centre din ţară, chiar şi de la Rădăuţi, Maramureş", a explicat Dominic Fritz, într-un comunicat remis AGERPRES.

El a subliniat că cei mai mulţi migranţi sunt depistaţi pe străzile oraşului, iar Poliţia Locală nu are alte pârghii decât să-i îndrume să se întoarcă în centrele din care au venit, transmite Agerpres.

Fritz a afirmat că situaţia este încă stabilă, dar trebuie luate măsuri pentru a fi menţinută sub control, una dintre măsuri fiind de carantinarea în pensiuni, costul cazării fiind decontat de Ministerul Sănătăţii.

Reprezentantul UNHCR România, doamna Nisreen Rubaian, a declarat că apreciază eforturile Timişoarei, dar măsurile luate de administraţia locală sunt pe termen scurt şi ar fi nevoie de politici pe termen lung, care trebuie avute în vedere de organismele de la un alt nivel.

La întâlnire au participat, alături de primar, reprezentantul OMS în România, dr. Miljana Grbic, specialistul în sănătate publică OMS România, dr. Cassandra Butu, reprezentant UNHCR România, Nisreen Rubaian, consilierul personal în Cabinetul ministrului Ministerului Sănătăţii, dr. Marius Ungureanu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, dr. Flavius Cioca, directorul Poliţiei Locale Timişoara, Dumitru Domăşnean, directorul Centrului de Refugiaţi din Timişoara, Gabriel Vasilescu, şi comisar-şef în Serviciul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timişoara,

Mihail Erlik.

Reprezentanţii instituţiilor administraţiei au subliniat că sunt probleme cu legislaţia neclară, iar Dominic Fritz le-a cerut o listă cu problemele din legislaţie pe care să o prezinte, marţi, ministrului de Interne, Lucian Bode, cu care se va întâlni la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Lucrurile sunt simple, in sensul ca, Iudele si slugoii din fruntea Romaniei au primit de la Bruxelles, ordin pe unitate, ca sa colonizeze tara cu Maimutzele inchinatoare lui Allah. Usor, usor din tara crestina de 2000 de ani, vom deveni pe nesimtite, o tara cretina cu Semiluna, prin incalcarea grava, de catre Iudele de la conducerea tarii, a Constitutiei Romaniei: " Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine". Asteptati putin, pana cand Maimutzele inchinatoare lui Allah intrate in tara isi vor pune la punct logistica, si apoi o sa vedeti prin Bucuresti si alte mari orase, bolizi pe 4 roti intand in multime, atentate cu arme automate, albe sau cu bombe, violuri la tot pasul, furturi, mizerie, boli, dezordine, haos si pe viitor, metisizarea populatiei, conform diabolicului plan Kalergi. Intr-un stat romanesc, national-ortodox, cum era sub voievozii romanii(si nu intr-o Colonie securist-masonica, asa cum suntem astazi), cei care au permis un astfel de sacrilegiu erau judecati pt “HICLENIE”(cuvant arhaic care desemna inalta tradare) si decapitati sau trasi in teapa.

    Dar e simplu ca "buna ziua2,migrantii vin la Timisoara pentru ca vor sa traca granitza in Ungaria si apoi sa ajunga in vestul europei.Datoria nostra de romani este sa le aratam cararea pe care se poate iesi din tara

    do-mi-nic ! do-mi-nic !

    bai Frayere (am nimerit accentul in germana?) dar voi in Tm nu stiti sa ii trimiteti la granita cu Serbia sau Ungaria?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb