Donald Trump, încă o gafă: Gripa spaniolă a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial

A.P.
Internaţional / 11 august 2020

Donald Trump

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat, luni, în mod eronat, că gripa spaniolă promabil a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial, el menţionând incorect atât anul pandemiei cât şi cel în care s-a încheiat războiul, relatează USA Today, citat de News.ro.

"Cea mai aprorpiată situaţie este din 1917, spun ei, marea pandemie. Cu siguranţă a fost ceva teribil, au murit 50 până la 100 de milioane de oameni, probabil a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Toţi soldaţii erau bolnavi. A fost o situaţie teribilă", a spus Trump.

Donald Trump a făcut referire la gripa spaniolă, care a apărut în 1918. Primele infecţii s-au înregistrat în martie 1918 şi pandemia s-a încheiat în 1920.

Al Doilea Război Mondial a început în 1939 şi s-a încheiat în 1945.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Trump a făcut de fapt referire la Primul Război Mondial.

Gafa preşedintelui american a atras numeroase ironii în social media şi mulţi internauţi s-au grăbit să îl corecteze pe Trump.

"Ca să recapitulăm ce am învăţat din 2016 până acum... numărul 45 nu a citit Constituţia, nu a citit Biblia (dar îi place să ţină una invers) şi în mod clar nu a primit nicio lecţie de istorie. Sau... matematică? Cool, cool, foarte cool", a scris pe Twitter actriţa şi activista Sophia Bush.

Actorul George Takei a postat şi el un mesaj referitor la gafa preşedintelui: "Preşedintele crede că gripa spaniolă probabil a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial pentru că "toţi soldaţii erau bolnavi'. Bom ba atomică a fost lansată asupra oraşului Nagasaki în urmă cu 75 de ani împliniţi ieri., punând capău unui război lung şi devastator cu un final violent. Amintiţi-vă istoria, nu o distorsionaţi".

Walter Shaub, fost director al Oficiului American pentru Etică Guvernamentală, a reacţionat dur: "Preşedintele Statelor Unite ale Americii este cel mai prost om din lume", scrie USA Today.

"Trump: În 1917, marea pandemie, când au murit 50 până la 100 de milioane de oameni, a pus capăt probabil celui de-al Doilea Război Mondial.

1.Pandemia a fost în 1918, nu 1917.

2.Aproximativ 37 de milioane de oameni au murit în al Doilea Război Mondial, nu 50 până la 100 de milioane.

3.Al Doilea Război Mondial s-a încheiat în 1945, nu în 1917", este şi mesajul lui Keith Boykin, analist politic şi autor.

Scriitoarea Amee Vanderpool a avut şi ea o reacţie ironică: "Trump spune că gripa spaniolă "probabil' a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Gripa spaniolă a fost în 1918 şi WWII s-a încheiat în 1945. "Probabil' este bine că Secret Service a scurtat conferinţa de presă".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. el este omul la care se inclina lumea! din ciclul, acei nebuni care au condus lumea de-a lungul timpului.

    Stie si asta ce-au uitat altii.

    Ati condus vreodată lumea, intr-o perioadă atât de dificilă, când, dacă ești doar un pic responsabil gândurile îți zboară la tot felul de alte lucruri?

    Cum să nu știe Trump lucrurile astea? Mă surprinde neplăcut că se face atât tam tam și unde,în SUA?

    A hartui un politician cu astfel de lucruri e o mare greșeală! 

    1. Cam ce ar face acesti nevertrumoeri, daca in timpul unei conferinte de presa, vin ofiterii de securitate si te duc intr-un loc sigur, deoarece iin afara cladirii are loc un schimb de focuri, iar dupa o jumatate de ora te intorci vorbesti liber si iti scapa in loc de primul raxboi mondial cel de-al doilea? Si nimeni nu relateaz despre incidentul armat si despre ce ai vorbit timp de o ora, respectiv anularea impozitului pe salariu, clauza tarii celei mai favorizate cu privire la pretul medicamentelor, finantarea infrastructurii,situatia somajului care este mult mai buna decat a fost asteptat in ciuda dtatelor guvernate de democrati, care nu au deschis inca complett.

      Toate astea nu sunt importante...daca exista o singura scapare se face din tantar armasar, dar atunci cand Biden vorbeste de 150 de milioane de americani impuscati de politie in timpul lui Trump sau de 120 milioane de americani morti de COVID...nimeni nu se deranjeaza. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb