Donald Trump intervine în trei cazuri referitoare la crime de război ale unor militari

D.B.
Internaţional / 16 noiembrie 2019

Donald Trump intervine în trei cazuri referitoare la crime de război ale unor militari

Preşedintele american Donal Trump a ignorat vineri recomandarea Pentagonului şi a graţiat doi membri ai armatei şi i-a reacordat gradul unui al treilea, după ce toţi trei fuseseră acuzaţi de crime de război, relatează CNN.

Trump i-a graţiat în totalitate pe prim-locotenentul Clint Lorance şi pe maiorul Mathew Golsteyn şi i-a reacordat gradul puşcaşului marin Eddie R. Gallagher.

Lorance a fost eliberat dintr-o unitate disciplinară din Fort Leavenworth, Kansas, vineri, ora locală 10.30 p.m.. Acesta purta uniforma armatei, potrivit producătorului CNN Dan Shepherd, care a asistat la reunirea sa cu mătuşa, unchiul şi trei nepoate care îl aşteptau la un hotel, în urma eliberării acestuia.

Secretarul pentru Apărare Mark Esper şi alţi lideri militari i-au spus preşedintelui că graţierea celor trei ar putea afecta integritatea sistemului judiciar militar, abilitatea liderilor militari de a asigura ordinea şi disciplina şi încrederea aliaţilor şi partenerilor Statelor Unite care găzduiesc trupe americane.

Un oficial al Departamentului Apărării a declarat că oficialii instituţiei au făcut toate eforturile pentru a se asigura că preşedintele are la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru a lua o decizie.

Chiar şi aşa, preşedintele şi-a pus în practică decizia chiar în a doua zi a audirerilor publice din Camera Reprezentanţilor din cadrul investigaţiei pentru demiterea sa.

Totodată, vineri a fost şi ziua în care fostul consilier politic şi prieten al preşedintelui Roger Stone a fost găsit vinovat pentru minciună şi obstrucţionarea Cpngresului într-un caz legat de Trump şi de publicarea de către WikiLeaks a emailurilor furate de la democraţi, în 2016.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Apărare a spus că instituţia are încredere în sistemul justiţiei militare.

Armata a anunţat într-un comunicat că va pune în aplicare graţierile lui Lorance şi Golsteyn, notând că "armata are deplină încredere în sistemul nostru de justiţie".

Marina a scris vineri pe Twitter că a primit ordinul lui Trump de a restitui gradul lui Gallagher şi că îl pune în aplicare.

Îngrijoraţi, în privat, că preşedintele nu le va respecta recomandările, oficiali militari au analizat în avans ce poziţie publică să adopte dacă Trump va refuza să îi asculte. În loc să încerce să explice o decizie pe care nu o pot sprijini, oficialii Pentagonului sunt aşteptaţi doar să transmită întrebări Casei Albe.

Toţi oficialii au supliniat conceptul armatei militare, că forţele americane sunt antrenate să acţioneze într-o manieră legală şi disciplinată şi, dacă sunt găsite vinovate, trebuie să fie pedepsite".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb