Donald Trump respinge invitaţia de a se apăra în Congres

D.F.
Internaţional / 2 decembrie 2019

Donald Trump respinge invitaţia de a se apăra în Congres

Casa Albă a denunţat ancheta drept "injustă" şi a refuzat să participe la o audiere în Congres care marchează începutul unei noi faze în procedura destituirii lui Donald Trump, relatează AFP.

După două luni de anchetă, Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, începe săptămâna aceasta o dezbatere juridică cu scopul de a stabili dacă faptele reproşate preşedintelui sunt sau nu suficient de grave pentru a justifica inculparea sa ("impeachment").

Comisia Judiciară a Camerei urmează să lanseze această reflecţie miercuri, într-o audiere a unor specialişti în Constituţie. Ea l-a invitat pe Donald Trump "să participe" la audiere personal, prin avocaţi sau prin întrebări scrise adresate martorilor.

Ea a primit un refuz duminică seara (ora locală).

Donald Trump este vizat pentru că a cerut Ucrainei să ancheteze cu privire la Joe Biden, unul dintre potenţialii săi adversari în alegerile prezidenţiale din 2020, al cărui fiu, Hunter Biden, a făcut parte mult timp din Consiliul de Administraţie al grupului ucrainean Burisma în domeniul gazelor naturale.

Miliardarul republican dă asigurări că a făcut bine evocând un posibil caz de "corupţie" şi jură că nu a exercitat nicio presiune asupra Kievului.

Însă opoziţia democrată este convinsă că el a făcut abuz de puterile sale cu scopul de a-şi favoriza campania în vederea realegerii prin blocarea unui ajutor militar în valoare de aproape 400 de milioane de dolari destinat acestei ţări aflate în război cu Rusia.

Timp de două luni, Comisia Informaţiilor din cadrul Camerei Reprezentanţilor a anchetat. În pofida refuzului Casei Albe de a coopera, ea a audiat aproximativ 15 martori, care au furnizat elemente stânjenitoare pentru preşedinte.

Ea urmează să transmită marţi raportul anchetei Comisiei Judiciare, însărcinată să încadreze juridic faptele reproşate şefului statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb