Donescu, secretar de stat în ME, s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali din Macedonia şi Muntenegru

F.A.
Politică / 5 iulie 2013

Manuel Donescu, secretar de stat în Ministerul Economiei (ME), a efectuat o vizită în Republica Macedonia şi Muntenegru în perioada 3-4 iulie, în cadrul delegaţiei conduse de ministrul român al afacerilor externe, potrivit unui comunicat de presă.

Programul secretarului de stat s-a întâlnit, la Skopje, cu omologul macedonean, Anche Trifunov, secretar de stat în Ministerul Economiei, cu Visar Fida, preşedintele Agenţiei pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor, precum şi cu numeroşi oameni de afaceri din comunitatea aromână.

Cu acest prilej, s-a convenit organizarea primei sesiuni a Comisiei mixte între România şi Republica Macedonia, în cel mai scurt timp, după finalizarea procedurii intrării în vigoarea a Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Macedonia privind cooperarea economică şi tehnico-ştiinţifică.

Totodată, părţile au stabilit sa organizeze un Forum de afaceri româno-macedonean, precum şi misiuni economice sectoriale, cu sprijinul Camerelor de Comerţ din cele două ţări, în vederea impulsionării schimburilor comerciale bilaterale şi identificării de noi oportunităţi investiţionale.

La Podgorita, Manuel Donescu a avut întrevederi cu Marko Vujovic, adjunctul ministrului muntenegrean din Ministerul Economiei şi Ivan Saveljic, vicepreşedintele Camerei de Comerţ din Muntenegru.

"A fost stabilit un calendar care să conducă la finalizarea negocierilor în vederea semnării unui Acord de cooperare economică între România şi Muntenegru în cursul acestui an, eventual cu ocazia posibilei vizite a primului ministru macedonean la Bucureşti. Un alt aspect convenit îl constituie organizarea unui Forum de afaceri, precum şi unor misiuni economice cu sprijinul sistemului cameral", se arată în comunicat.

Părţile au convenit să analizeze posibilitatea introducerii de zboruri directe între Bucuresti şi Podgorita în vederea facilitării turismului şi contactelor la nivelul oamenilor de afaceri din cele două ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb