DOSARUL COLECTIV LA FINAL Piedone - 4 ani de închisoare cu executare

I.GHE.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 13 mai 2022

"Dacă acei părinţi cred că eu le-am omorât copiii, aşa să le ajute Dumnezeu" - a fost prima reacţie a primarului Cristian Popescu Piedone, după decizia Curţii de Apel, înainte de a se preda, pentru executarea pedepsei, la Penitenciarul Rahova.

"Dacă acei părinţi cred că eu le-am omorât copiii, aşa să le ajute Dumnezeu" - a fost prima reacţie a primarului Cristian Popescu Piedone, după decizia Curţii de Apel, înainte de a se preda, pentru executarea pedepsei, la Penitenciarul Rahova.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone - actual primar al Sectorului 5 - a fost condamnat definitiv, ieri, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Sentinţa definitivă şi executorie a fost pronunţată la aproape şase ani şi jumătate de la tragedia în urma căreia au murit 62 de oameni, iar alţi aproximativ 150 au rămas mutilaţi pe viaţă, şi în urma căreia Victor Ponta a demisionat din funcţia de prim-ministru.

"Dacă acei părinţi cred că eu le-am omorât copiii, aşa să le ajute Dumnezeu" - a fost prima reacţie a primarului Cristian Popescu Piedone, după decizia Curţii de Apel, înainte de a se preda, pentru executarea pedepsei, la Penitenciarul Rahova. Piedone a menţionat că el se consideră nevinovat, că alte persoane sunt vinovate de moartea tinerilor în Clubul Colectiv, că persoanele respective se află în libertate şi a afirmat că nu va înceta să lupte, chiar şi din puşcărie, pentru aflarea adevărului în legătura cu respectiva speţă.

Amintim că instanţa de fond, Tribunalul Bucureşti, îl condamnase pe edilul Sectorului 5 Bucureşti la 8 ani şi 6 luni de închisoare.

Alături de Piedone au mai fost condamnaţi, ieri, definitiv la închisoare cu executare mai mulţi inculpaţi din dosarul Colectiv. Astfel, patronii Clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Gancea, au primit pedepse între 6 ani şi aproape 12 ani de închisoare (Anastasescu - 11 ani şi 8 luni, Mincu - 8 ani şi Gancea -6 ani şi 4 luni).

Pirotehnistul Viorel Zaharia, cel care s-a ocupat de montarea artificiilor în interiorul clubului a fost condamnat la 6 ani şi 10 luni închisoare, iar cei doi pompieri din cadrul ISU Bucureşti - George Matei şi Antonina Radu - au primit câte 8 ani şi 8 luni, de închisoare.

Au fost achitate Aurelia Iofciu, şefa Serviciului Autorizări Comerciale din Primăria Sectorului 4, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior, şi Ramona Sandra Moţoc, referent superior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb