ZIARUL BURSA

13 mai 2022
Ediţia din 18.09.2024
Anul 1939: se încheie Marea Depresiune declanşată în 1929. Fotografia cu titlul "Migrant Mother" (martie 1936) a artistei Dorothea Lange înfăţişează imaginea unei sărace culegătoare de mazăre din California, Florence Owens Thompson, mamă a şapte copii.

Bursa americană - la cel mai slab început de an de la Marea Depresiune

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 13 mai 2022

S&P 500 a marcat cel mai slab început de an din 1939 încoace, conform CNN 

Florian Munteanu, consultant de investiţii: "Cred că suntem într-o situaţie asemănătoare cu bula dot-com din anii 1999 - 2001, când acţiunile de tehnologie au scăzut puternic"

Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale: "Dacă războiul va continua, vom intra într-o recesiune economică globală şi profundă"

Bursele traversează una dintre cele mai tulburi perioade din istorie, indicele S&P 500 având de la începutul anului o scădere de peste 17%, iar în primele patru luni din 2022 principalul coş de acţiuni al pieţei din Statele Unite a marcat cel mai slab început de an din 1939 încoace, adică de când legendarul investitor Warren Buffett avea doar nouă ani, după cum scria CNN Business, săptămâna trecută.

Rusia sancţionează 31 de companii occidentale din energie

Rusia sancţionează 31 de companii occidentale din energie

A.V.Internaţional / 13 mai 2022

Comisia Europeană: "UE va trebui să investească un plus de 195 de miliarde de euro până în 2027 pentru accelerarea deconectării de combustibilii fosili din Rusia" 

Rusia a impus, săptămâna aceasta, sancţiuni împotriva a 31 de companii din Uniunea Europeană, SUA şi Singapore, ca răspuns la sancţiunile care i-au fost aplicate de Occident pentru ofensiva sa militară în Ucraina, anunţă AFP.

Management defectuos la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză

SGG CONFIRMĂ INFORMAŢIILE PUBLICATE DE ZIARUL BURSA Management defectuos la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză

George MarinescuMiscellanea / 13 mai 2022

Secretariatul General al Guvernului (SGG) confirmă informaţiile publicate de ziarul BURSA cu privire la managementul defectuos practicat în ultimii 22 de ani de conducerea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, indiferent că vorbim despre fostul preşedinte Ion Ghizdeanu sau despre actualul preşedinte Cristian Stănică. În răspunsul furnizat publicaţiei noastre în urma solicitării pe care am înaintat-o către SGG în 26 aprilie, funcţionarii instituţiei publice arată că din controlul efectuat în perioada februarie-martie la CNSP principala constatare este:

Rădăcinile rezilienţei se află în genele familiei

Rădăcinile rezilienţei se află în genele familiei

Luca TenziMiscellanea / 13 mai 2022

În ultimul deceniu, s-a scris mult despre rezilienţă şi despre modul în care companiile au învăţat să gestioneze sau să depăşească criza şi să îşi revină. Pe măsură ce amprenta globală a companiilor s-a extins, la fel au crescut şi riscurile cu care acestea se confruntă zilnic.

"Rusia este cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale"

URSULA VON DER LEYEN, COMISIA EUROPEANĂ: "Rusia este cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale"

V.R.Internaţional / 13 mai 2022

Oficialii de la Helsinki: "Finlanda trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO" Surse: Guvernul suedez vrea să trimită cererea de aderare la NATO săptămâna viitoare 

Rusia este "cea mai directă ameninţare" la adresa ordinii mondiale din cauza invaziei lansate împotriva Ucrainei, a declarat ieri, la Tokyo, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează AFP.

BNR prognozează o rată anuală a inflaţiei de 12,5% la finalul lui 2022

BNR prognozează o rată anuală a inflaţiei de 12,5% la finalul lui 2022

M.G.Macroeconomie / 13 mai 2022

Guvernatorul Mugur Isărescu semnalează că Banca Naţională va continua majorările de dobândă şi va ţine cursul valutar stabil 

Banca Naţională a României (BNR) prognozează o rată anuală a inflaţiei de 12,5% la finalul acestui an şi de 6,7% pentru finalul anului 2023, potrivit datelor prezentate ieri de Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ştiţi care este opinia mea în privinţa revizuirii?

Cornel CodiţăEditorial / 13 mai 2022

Cornel Codiţă

Trebuie să fie cineva un geniu de strălucirea lui Caragiale pentru a putea pune cu atîta precizie în ecuaţie relaţia noastră, a României, cu Europa, folosindu-se de o secvenţă de discurs deşirat, plin de inconsecvenţe de idee şi de logică, incoerent, neinteligibil nu doar la prima, ci la a cîta lectură doriţi dumneavoastră, pradă sigură şi inevitabilă a ridicolului.

Noaptea Muzeelor - 87 de localităţi au intrat în "horă"

Noaptea Muzeelor - 87 de localităţi au intrat în "horă"

O.D.Cultură / 13 mai 2022

Noaptea Muzeelor revine puternic, după doi ani în care pandemia a blocat în bună măsură accesul la cultură. Nu mai puţin de 87 de localităţi din 39 de judeţe vor găzdui 210 evenimente, cele mai multe urmând să se desfăşoare în Bucureşti.

Sorin Cîmpeanu

EDUCAŢIE Noi reguli pentru autorizare şi acreditare

O.D.Miscellanea / 13 mai 2022

Responsabilii din educaţie anunţă că birocraţia a mai suferit o înfrângere. Guvernul a modificat metodologia de evaluare în vederea autorizării, acreditării şi evaluării periodice a organizaţiilor furnizoare de educaţie, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: ec.europa.eu

COMISIA EUROPEANĂ A DECIS Statele membre pot sprijini investiţiile IMM-urilor până la finalul anului 2022

I.GHE.Politică / 13 mai 2022

Decizia Comisiei Europene permite demararea în ţara noastră a Acţiunii 4.1.1 - Investiţii în activităţi productive, fosta măsură 3 neimplementată de guvernările Orban şi Cîţu 

Comisia Europeană va elimina treptat Cadrul temporar privind ajutoarele de stat acordate în contextul pandemiei de COVID-19, adoptat la 19 martie 2020, care le permite statelor membre să remedieze o perturbare gravă a economiei ca urmare a pandemiei de COVID-19.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 13 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 13 mai 2022

Macroeconomie / 13 mai 2022

Preţurile de consum din Germania şi-au accelerat creşterea anuală şi în aprilie 2022, până la 7,4%, de la 7,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un avans de 2,5% în luna anterioară.

BET coboară la minimul ultimelor două luni

BVB BET coboară la minimul ultimelor două luni

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 13 mai 2022

Schimburi de 42 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului Corecţie ex-dividend de 7,64% pentru acţiunile OMV Petrom  

Indicele BET, al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a scăzut ieri cu 1,37%, până la 12.063 de puncte, cel mai...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo