DOSARUL MICROSOFT Dan Nica: "Nu am cerut şi nu am condiţionat primirea de bani sau alte foloase"

V.B.
Anticorupţie / 28 septembrie 2014

Actualizare 10:38 Boc: "Nu am ştiinţă de vreo încălcare a legii în dosarul Microsoft"

Fostul premier Emil Boc a declarat ieri că nu are "ştiinţă" de vreo încălcare a legii în dosarul Microsoft şi "nicio tangenţă" cu cauza, menţionând că nu a fost citat de procurori, scriu surse din presă.

"Nu pot să comentez implicaţiile juridice. Din punctul meu de vedere, orice anchetă judiciară trebuie să-şi urmeze cursul. Eu nu am ştiinţă de vreo încălcare a legii sau legalităţii cu privire la actele la care se face referire, dar anchetele judiciare trebuie să-şi urmeze cursul", a spus Boc.

Întrebat dacă a fost citat la DNA în această speţă, Emil Boc a răspuns negativ: "Nu am avut nicio tangenţă cu acest subiect".

La rândul său, Elena Udrea a afirmat că "justiţia trebuie lăsată să funcţioneze": "Sunt lucruri care se întâmplă. Vedem în toate anchetele pe care le instrumentează justiţia în ultimul timp că sunt tot felul de oameni implicaţi. Este o anchetă în curs, cel mai bine ese să lăsăm justiţia să funcţioneze mai departe şi să vedem ce este în acest caz şi care este realitatea".

---

Vicepreşedintele PSD Dan Nica, vizat de cererea DNA privind începerea urmăririi penale în Dosarul Microsoft, alături de alţi foşti opt miniştri, susţine, într-un comunicat emis ieri, că nu a cerut şi nu a condiţionat primirea de bani sau alte foloase din partea nimănui şi că nu a deţinut şi nu deţine societăţi offshore, scriu surse din presă.

Astfel, conform fostului ministru al Comunicaţiilor (2000-2004), contractul din aprilie 2004 nu a fost încheiat de ministerul pe care l-a condus, iar "singura responsabilitate a fost aceea de a centraliza solicitările venite din partea instituţiilor publice beneficiare şi de a le gestiona din punct de vedere tehnic, numeric şi nicidecum din punct de vedere al preţului".

"Societăţi offshore nu am deţinut şi nu deţin nici direct, nici indirect. Nu am cerut şi nu am condiţionat primirea de bani sau alte foloase din partea nimănui. Nu am avut nicio legătură cu intermediarii acestor contracte, fiind de notorietate adversitatea mea faţă de aceştia din 2000 şi până în prezent. Nu am crezut şi nu cred în necesitatea existenţei intermediarilor în relaţia cu un monopol", menţionează Nica.

Domnia sa mai scrie că nu cunoaşte detalii referitoare la actul adiţional din noiembrie 2004, pentru că a plecat din Guvern în iulie 2004 şi nu a mai avut acces la informaţii.

"Eu am oprit procesul de închiriere a acestor licenţe în 2012, pentru că am considerat incorectă plata în continuare după 9 ani a chiriei pentru produse depăşite tehnic; ştiu că destui au fost supăraţi din cauza acestei decizii. Regret că nu am avut posibilitatea de a da informaţiile necesare la DNA înainte de apariţia comunicatului acestei instituţii, dar sper să fiu chemat cât mai curând, pentru a putea aduce toate clarificările în vederea aflării adevărului", adaugă fostul ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb