DOSARUL MICROSOFT DNA cere sesizarea Camerei Deputaţilor pentru urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu

C.I.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 22 noiembrie 2016

Eugen Bejinariu (Sursa foto: Facebook)

Eugen Bejinariu (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 15:23

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie să fie votată în şedinţa de luni, transmit televiziunile de ştiri.

(G.T.)

-----------

Actualizare 12:42 Procurorul General a cerut Camerei Deputaţilor să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat astăzi Camerei Deputaţilor să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul Microsoft 2.

"În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României, art. 12 şi art. 19 din Legea nr. 115/1999, art. 305 alin. 4 din Codul de procedură penală şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/10.03.2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Camerei Deputaţilor să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Bejinariu Eugen, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal şi art. 309 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi a art. 5 Cod penal", se arată într-un comunicat al Parchetului General, trimis Redacţiei.

(S.A.)

------------

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, deputat în Parlamentul României, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, în legătură cu săvârşirea a infracţiunii de abuz în serviciu, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Procurorii susţin că, în calitate de ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, cu încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, Bejinariu Eugen a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 şi nr. 470/ 01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

Procurorii mai spun că Eugen Bejinariu a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat, şi a semnat contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft din data de 15.04.2004 şi actul adiţional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziţia din sursă unică.

DNA precizează: "În această modalitate în care s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu în valoare totală de 66.965.343 USD repercutat în dauna statutului, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH".

Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi volumele (28) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb