DOSARUL "MICROSOFT" Libertatea: "Cocoş i-a turnat pe Blaga şi Udrea la DNA"

V.B.
Anticorupţie / 25 februarie 2015

Libertatea: "Cocoş i-a turnat pe Blaga şi Udrea la DNA"

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi-ar fi denunţat la DNA fosta soţie, Elena Udrea, precum şi pe Vasile Blaga, fostul preşedinte al PDL, afaceristul susţinând că Udrea avea cunoştinţă de faptele de care prorucorii DNA îl acuză în dosarul "Microsoft", inclusiv de presupusa mită luată printr-un cont din Dubai, scrie astăzi portalul Libertatea.ro.

Astfel, Dorin Cocoş ar fi scris în denunţ: "Precizez că am sprijinit personal campania electorală din anul 2009, pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract (Microsoft - n.r.). În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea. Într-o discuţie cu Vasile Blaga, mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista mai sus menţionată (material pentru campania electorală - n.r.), precizându-mi că suma ajunge la aproximativ trei milioane de euro".

De asemenea, fostul soţ al Elenei Udrea a descris traseul banilor: "Din cauza blocării conturilor lui Dinu Pescariu din Elveţia, suma ce mi-a fost remisă mie cu titlu de beneficiu propriu a fost de aproximativ 1.800.000 de euro, adică cei 700.000 de euro din cont, 200.000 de euro în Dubai, 100.000 de euro retragerile din cărţile de credit şi cei 800.000 de euro cash, din care 500.000 de euro i-am împrumutat lui Gabriel Sandu".

Totodată, Dorin Cocoş le-a spus anchetatorilor şi ce a făcut cu presupusa mită: "Din banii primiţi în cont de la Dinu Pescariu, am achiziţionat, pe persoană fizică, împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, 1/2 din Hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate 1/4 chiar şi azi. Precizez că Elena Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţiere Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care, de asemenea, a sprijinit derularea contractului".

Dorin Cocoş a fost trimis, recent, în arest la domiciliu, în dosarul Microsoft, în presă apărând speculaţii că schimbarea măsurii arestului preventiv ar fi fost dispusă ca urmare a acestui denunţ. Totuşi, Cocoş se află, încă, în spatele gratiilor, pe baza mandatului de arestare preventivă primit în dosarul ANRP 2, în care este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită, alături de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. SI mai adinc o afunda pe Nuti....sa ne apucam sa plingem in pielea goala pina vine...te iubim Nuti !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb