Dosarul RAFO, amînat pentru 12 iunie

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 mai 2006

Tribunalul Municipiului Bucureşti a amînat ieri, pentru 12 iunie, dezbaterile în dosarul RAFO, în care omul de afaceri Corneliu Iacobov este judecat de săvîrşirea unor infracţiuni de natură economică.

Instanţa a amînat acest dosar, deoarece avocatul care îl reprezintă pe Toader Găureanu nu s-a prezentat la proces, transmiţînd că are probleme de sănătate.

În dosarul RAFO, Corneliu Iacobov este învinuit de procurorii Parchetului General de comiterea infracţiunilor de spălare de bani, asociere în vederea săvîrşirii de infracţiuni şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată. Alături de Iacobov au fost trimişi în judecată Toader Găureanu, Marin Marin şi Luchian Liliana, pentru infracţiuni precum abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, spălare de bani şi asociere în vederea săvîrşirii de infracţiuni.

Din probele administrate de Parchet rezultă că, în perioada 21-31 ianuarie 2003, inculpaţii, în calitate de administratori (Iacobov şi Găureanu), respectiv de directori (ceilalţi doi inculpaţi), au iniţiat constituirea unei asocieri în vederea săvîrşirii de infracţiuni, urmată de săvîrşirea efectivă a acestora, consecinţa fiind crearea unui prejudiciu în dauna RAFO Oneşti de aproape 243 miliarde de lei.

Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov a negociat şi stabilit înstrăinarea, în mod ilegal, a unor active din patrimoniul RAFO Oneşti, preţurile fiind vădit mai mici decît valoarea lor reală. În acelaşi timp, Toader Găureanu, Marin Marin şi Luchian Liliana - cu bună ştiinţă - şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, din materialul probator rezultînd permanenta înţelegere între aceştia în legătură cu modul de realizare a unor contracte economice care au condus la prejudiciul menţionat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb