"DOSARUL TRANSFERURILOR 2" Procurorii cercetează mutarea fotbaliştilor pe ruta Cluj - Ploieşti

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 15 noiembrie 2012

Procurorii cercetează mutarea fotbaliştilor pe ruta Cluj - Ploieşti

Un nou dosar de corupţie instrumentat de procurori poate zgudui fotbalul autohton. Autorităţile anchetează modul în care s-au efectuat mai multe transferuri de la "U" Cluj la Petrolul Ploieşti, în urma cărora statul a fost păgubit prin neplata taxelor aferente, prejudiciul fiind estimat la 11 milioane de euro. În această vară mai mulţi fotbalişti au trecut de la "U" Cluj la Petrolul Ploieşti, după ce Florian Walter a decis să nu mai finanţeze pe Universitatea, nemulţumit fiind de faptul că autorităţile locale din Cluj nu i-au oferit ajutorul promis. Finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter, a anunţat, la finalul sezonului 2011/2012, că părăseşte gruparea ardeleană, urmând ca majoritatea jucătorilor de valoare din lot să se transfere la Petrolul Ploieşti, club la care doreşte să se implice financiar. În vara acestui an, Petrolul Ploieşti a transferat doisprezece fotbalişti de la Universitatea Cluj: Mircea Bornescu (portar, 32 ani), Sebas-tian Achim (fundaş, 25 ani), George Galamaz (fundaş, 31 ani), Lukasz Szukala (fundaş, 27 ani), Constantin Grecu (fundaş, 23 ani), Dorinel Popa (mijlocaş, 23 ani), Ovidiu Hoban (mijlocaş, 29 ani), Laurenţiu Marinescu (mijlocaş, 27 ani), Adrian Cristea (mijlocaş, 28 ani), Marian Cristescu (mijlocaş, 27 ani), Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani) şi Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani). Procurorii cercetează faptul că aceaste treceri s-au făcut cu titlul gratuit, în condiţiile în care respectivii jucători valorau milioane de euro, iar Universitatea Cluj se confruntă cu grave probleme financiare. Mai mulţi oficiali din conducerea celor două cluburi vor fi audiaţi la sediul DIICOT. Au fost căutate documente din care pot rezulta infracţiuni de delapidare, evaziune fiscală şi constituire a unui grup de criminalitate organizată.

În urmă cu o săptămână a apărut informaţia că Florian Walter a vândut acţiunile pe care le deţinea la echipa de fotbal Universitatea Cluj afaceriştilor Gheorghiţă şi Călin Bultoc. Surse din anturajul "U" Cluj au susţinut că preţul pentru care s-ar fi realizat tranzacţia ar fi fost de 450.000 de euro şi un procent din drepturile de televizare pentru actualul campionat.

La începutul acestei săptămâni, Curtea de Apel a dictat pedepse dras-tice în "Dosarul Transferurilor". Ani grei de puşcărie au fost dictaţi pentru cei 8 oameni de fotbal implicaţi în această cauză: Ioan Becali a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, Cristi Borcea 7 ani de închisoare, Victor Becali 7 ani, George Copos 5 ani, Mihai Stoica 4 ani, toţi cu executare. Gigi Neţoiu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Gică Popescu şi Jean Pădureanu. Deciziile nu sunt definitive, putând fi atacate cu recurs.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb