Două avioane de luptă F-35 au ajuns în România

Două avioane de luptă F-35 au ajuns în România

G.M.
Ziarul BURSA #Internaţional #Adevărul - prima victimă / 25 februarie 2022

Două avioane de luptă F-35 au ajuns în România

SUA îşi consolidează prezenţa militară în ţara noastră în contextul actualului conflict armat care se desfăşoară între Ucraina şi Federaţia Rusă, pe teritoriul primei ţări.

Astfel, două aeronave F-35 Lightning II ale Forţelor Aeriene ale Americii din Europa (USAFE) au aterizat, ieri, în Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" de la Borcea, de unde vor executa, în următoarea perioadă, misiuni şi antrenamente în comun cu militari şi aeronave ale Forţelor Aeriene Române.

Conform caracteristicilor, F-35 Lightning II este un avion militar de asalt monoloc, din generaţia a cincea de avioane militare, cu un singur motor, multirol (atac la sol, recunoaştere aeriană şi misiuni de apărare a spaţiului aerian, care poate executa misiuni de tip CAS, bombardare strategică şi lupte aeriene). F-35 Lightning II poate atinge o viteză maximă de 2000 km/h (1,6 Mach), raza de acţiune fiind de 1000 kilometri, iar plafonul operaţional fiind de 15.000 metri. Ele sunt înzestrate cu un tun GAU-12/U 25 mm montat în interior cu maximum 220 de lovituri, cu rachete de tip aer-aer şi aer-sol, printre acestea din urmă numărându-se şi rachete anti-blindaj.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare. În acelaşi timp, aceste misiuni reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securităţii şi apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliaţi.

Menţionăm că odată cu atacul Rusiei de ieri din Ucraina, în spaţiul aerian al ţării noastre SUA a mai trimis avioane F-16 de la baza Aviano din Italia. În acelaşi timp, avioane de tip cisternă ale SUA şi aliaţilor NATO au zburat constant deasupra României, alimentând atât avioanele de luptă, cât şi dronele americane ce survolează zona.

În afara celor două avioane F-35, au mai intrat în ţara noastră încă 70 de camioane ce aduc tehnică militară de la baza NATO din Germania, de unde a fost trimis la Mihail Kogălniceanu batalionul Stryker alcătuit din 1000 de militari. Cele 70 de camioane sunt încărcate cu tehnică militară, TAB-uri, ambulanţe militare şi materiale şi circulă în convoaie de câte 20, spre baza Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

Trei autoplatforme din acest convoi militar american s-au tamponat, ieri, pe Valea Oltului, iar unul dintre şoferi a fost rănit. Accidentul s-a produs pe DN 7 Râmnicu-Vâlcea - Sibiu, în zona localităţii Călineşti, ca urmare a nepăstrării distanţei de siguranţă.

"Un conducător auto prezintă leziuni minore la un picior, dar a refuzat transportul la spital", a transmis Centrul Infotrafic.

Amintim că batalionul Stryker a fost relocat în ţara noastră din Germania la începutul lunii februarie, în urma deciziei preşedintelui american Joe Biden şi la solicitarea autorităţilor de la Bucureşti, pe fondul situaţiei tensionate de pe Flancul Estic al NATO. Cei 1000 de militari americani şi echipamentul aferent sunt încartiruiţi momentan la baza Mihail Kogălniceanu, urmând să fie dislocaţi, pe baza unor misiuni, şi în alte baze militare din ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb