Douglas îşi actualizează strategia de sustenabilitate

F.D.
Companii / 22 februarie

Lavinia Ivas, CEO Douglas România

Lavinia Ivas, CEO Douglas România

Douglas a lansat raportul său de sustenabilitate pentru anul fiscal 2022/23, respectând standardele internaţionale ale Global Reporting Initiative (GRI). Raportul include o strategie de sustenabilitate actualizată extinzând abordarea anterioară din anul fiscal 2020/21, conform unui comunicat de presă al companiei.

Sander van der Laan, CEO DOUGLAS Group şi Preşedinte al Comitetului ESG, a declarat: "Ca destinaţie premium de frumuseţe omnichannel numărul unu în Europa, ne propunem să fim şi un lider în retail-ul de frumuseţe, în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Am făcut progrese importante în demersul nostru pentru sustenabilitate, cum ar fi reducerea emisiilor combinate Domeniilor 1 şi 2, în ultimii ani. Suntem angajaţi în obiectivele noastre ambiţioase de a reduce în continuare amprenta de carbon şi de a promova practici sustenabile."

Strategia de sustenabilitate a DOUGLAS este parte din strategia companiei "Let it Bloom - DOUGLAS 2026", concentrată pe accelerarea creşterii printr-un model de afaceri omnichannel, cu accent pe client. Strategia ESG este ancorată în primul pilon al strategiei ""Be the #1 BEAUTY DESTINATION" pe toate pieţele DOUGLAS şi se bazează pe trei arii de interes: Oameni, Planetă şi Produse.

Principalele componente sunt:

Oameni: DOUGLAS îşi propune să creeze un loc de muncă care promovează diversitatea, echitatea şi incluziunea şi le susţine activ prin stabilirea de priorităţi clare pentru creşterea reprezentării. 89% dintre poziţiile de conducere în cadrul Grupului DOUGLAS sunt ocupate de femei, cu 97% în magazine şi 60% în birouri (până la 30 septembrie 2023). În acelaşi timp, persoane din 104 ţări lucrează pentru DOUGLAS. S-au întreprins iniţiative suplimentare pentru atragerea, dezvoltarea şi retenţia talentelor, inclusiv programe de leadership, o nouă platformă de e-learning şi un program de mentorat.

Planetă: DOUGLAS este dedicată reducerii amprentei sale ecologice, de la minimizarea consumului de energie în magazine şi birouri la reducerea deşeurilor şi emisiilor de carbon în întreg lanţul de aprovizionare. DOUGLAS îşi propune să reducă amprenta sa de carbon cu 50% până în 2025 în cadrul Domeniilor 1 şi 2 (comparativ cu anul fiscal de bază 2018/19). Emisiile combinate Domeniilor 1 şi 2 au fost deja reduse în anul fiscal 2022/23 cu 32%, faţă de anul fiscal de bază 2018/19.

DOUGLAS îşi propune să reevalueze impactul său asupra mediului având la bază fundamente ştiinţifice (SBTs), incluzând apoi şi un obiectiv de reducere în cadrul Domeniului 3. Compania a semnat UN Global Compact, un acord al Naţiunilor Unite, pentru a încuraja companiile la nivel mondial să adopte politici sustenabile şi responsabile din punct de vedere social.

Produse: DOUGLAS îşi ia angajamentul ca 80% din brandurile sale corporate să fie vegane până în 2030 şi ca 100% din ambalajele acestora să fie reciclabile, reciclate sau reutilizabile. DOUGLAS a făcut deja progrese semnificative către aceste obiective, 94% dintre produsele brandurilor corporate, lansate în anul fiscal 2022/23 fiind vegane. Aproximativ 30% dintre produsele brandurilor corporate DOUGLAS lansate în anul fiscal 2022/23, până la 30 septembrie 2023, conţin cel puţin 90% ingrediente de origine naturală,.

În plus, DOUGLAS a atins un obiectiv important prin aderarea la Consortiul EcoBeautyScore, o iniţiativă a industriei cosmetice compusă din producători, retaileri şi asociaţii, pentru a permite consumatorilor să facă alegeri informate şi sustenabile.

Mai mult, DOUGLAS îşi propune să coopereze cu partenerii săi privind aspectele ESG şi intenţionează să-şi folosească impactul în marketing pentru a creşte importanţa sustenabilităţii, pentru clienţi.

Lavinia Ivas, CEO Douglas România: "Sustenabilitatea ne ghidează în alegerile pe care le facem. Şi anul acesta vom încuraja şi vom susţine producătorii locali care respectă: Oamenii, Planeta şi Produsele. De asemenea, vom continua să aducem zâmbete pe chipurile copiilor şi ale părinţilor, din medii defavorizate, prin sprijin financiar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb