DPA: Stoltenberg afirmă că sprijinul Chinei pentru Rusia este crucial pentru cursul războiului din Ucraina

A.F.
Politică / 25 mai

DPA: Stoltenberg afirmă că sprijinul Chinei pentru Rusia este crucial pentru cursul războiului din Ucraina

Sprijinul Chinei pentru Moscova este un factor crucial în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg într-un interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag, relatează sâmbătă dpa.

"China afirmă că doreşte să menţină relaţii bune cu Occidentul. În acelaşi timp, însă, Beijingul alimentează războiul din Europa. Nu poţi să mergi în ambele direcţii", a mai spus Stoltenberg.

Şeful NATO a afirmat că a existat o creştere semnificativă a vânzărilor de piese de vehicule, de microelectronică şi alte tehnologii pe care le foloseşte Moscova pentru a produce rachete, tancuri şi avioane care sunt folosite împotriva Ucrainei.

Nu există informaţii care să indice că Beijingul furnizează Rusiei arme sau muniţie. Cu toate acestea, alte exporturi din China către Rusia au crescut semnificativ de la începutul războiului şi după ce ţările occidentale au impus sancţiuni Moscovei.

Potrivit experţilor occidentali, aceste exporturi includ aşa-numitele bunuri "cu dublă utilizare", care pot fi folosite atât în scopuri civile, cât şi în scopuri militare.

Comentând situaţia de pe teren în Ucraina, Stoltenberg a declarat că "Ucraina a suferit eşecuri pe câmpul de luptă din cauza lipsei de muniţie şi arme. Însă nu este încă prea târziu ca Ucraina să câştige", a mai spus el.

Statele NATO trebuie să furnizeze Kievului mai multe arme şi muniţie, inclusiv sisteme de apărare antiaeriană şi arme cu rază lungă de acţiune, a mai spus Stoltenberg

.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ar trebui bombardată China!

    1. Absolut de acord! Te oferi voluntară?

    Un parlit ca Stoltenberg nu va fi bagat in seama vreodata, doar Trump si Xi pot face deals despre termenii unei paci corecte, singura varianta castigatoare pt toata lumea, inclusiv Putin si Zelensky!

    sa castige ce?

    s c c r e t 

    "sprijinul Chinei pentru Rusia este crucial pentru cursul războiului din Ucraina"

    dar acest om afirma ca sprijinul celor 32 de tari NATO e mai slabut decat

    sprijinul Chinei ??!! 

    Stoltenberg repetă ca o placă stricată de patefon, lozincile pe care i le-a listat Blinken. Realtitatea este că administrația SUA și-a greșit socotelile și încercând să câștige conflictul latent cu China s-a pomenit angrenată într-o pluralitate de conflicte în mai toate colțurile lumii cărora nu le face față: cu Cuba, Venezuela, Haiti, Palestina, Siria, Mali, Burkina Fasso, Niger, Somalia, Libia, Siria, Hezbollah, Yemen, Iran, Iraq, Corea de Nord, China și, cel mai grav, Rusia. Ce încearcă cuplul Sullivan-Blinken să facă acum este să grupeze aceste conflicte - mult prea numeroase pentru a se ocupa de toate - în așa fel încât să rezulte patru-cinci direcții de acțiune politică și cel mult 2-3 direcții de acțiune militară. În primul rând grupul Rusia, China, Corea de Nord și Iran, considerați pe bună dreptate și cei mai periculoși adversari. .

    Ceea ce face Stoltenberg acum, urmând indicațiile lui Blinken, este să încerce să convingă opinia publică europeană că China face parte din acest grup. De exemplu, că China, exportând mașini de spălat în Russia o ajută pe aceasta să mute chip-urile electronice ale acestora pe rachetele lor de croazieră. Ridicol! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb