DPA: Zelenski acuză China că încearcă să submineze conferinţa de pace privind Ucraina din Elveţia

A.F.
Politică / 2 iunie

DPA: Zelenski acuză China că încearcă să submineze conferinţa de pace privind Ucraina din Elveţia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat duminică Beijingul că încearcă să submineze conferinţa de pace planificată pentru această lună în Elveţia, relatează dpa.

Într-un discurs susţinut în cadrul Dialogului Shangri-La din Singapore, Zelenski a spus că China, spre deosebire de SUA, face eforturi să se asigure "că ţările nu participă la summitul pentru pace", au relatat media ucrainene.

Rusia nu a fost invitată la conferinţa care va avea loc la Burgenstock, lângă Lucerna, pe 15 şi 16 iunie, şi China a anunţat că nu va participa.

Într-un alt discurs susţinut la evenimente, Zelenski a spus că există ţări care încearcă să obstrucţioneze prezenţa la conferinţa din Elveţia, fără a menţiona China explicit.

Rusia a menţionat că nu are interes să participe la conferinţa din Elveţia, o poziţie confirmată de preşedintele Vladimir Putin cu prilejul vizitei sale de stat la Beijing de luna trecută.

China, care a avansat propriul său plan de pace, crede că nu sunt încă întrunite condiţiile. Purtătoarea de cuvânt a MAE chinez Mao Ning a declarat vineri, la Beijing, că aranjamentele nu corespund aşteptărilor Chinei sau celor ale comunităţii internaţionale.

Potrivit lui Zelenski, peste 100 de ţări şi organizaţii şi-au confirmat prezenţa. Conferinţa va discuta despre schimbul de prizonieri, securitate alimentară şi nucleară, cu scopul de a prezenta o propunere Moscovei, a spus el.

Un alt scop este să se obţină întoarcerea copiilor ucraineni răpiţi de Rusia. Zelenski a acuzat Rusia că a răpit 20.000 de copii.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. China „ si-a dat arama pe fata ”. Zelenski controleaza, la nivel mondial, jocul mediatic acolo unde pagubele rusilor si chinezilor devin de nesuportat . Dupa de Coruptia le-a distrus economiile acum si mediatic Zelenski le distruge falsitatea atitudinilor si scoate la iveala minciuna .SUA ,Germania si Franta sunt pregatite de multa vreme .Doar Trump a oprit o vreme totul dind posibilitatea rusilor de a riposta asa cum s-a si vazut .Asa cum va tot spun de peste doi ani totul a inceput in momentul in care lui Putin i-a fost oferita Crimeea fara lupta .Crimeea este cea mai vulnerabila parte a cuceririlor lui Putin .Din Crimeea Ucraina ii putea usor alunga pe sovietici .Tineti minte uniformele de parada cu care rusii venisera in valize ? Putin a fost pacalit si din interior si din exterior .Acum Germania nu face altceva decit sa anunte in Media ceea ce se cunostea de multa vreme .Macron le-a aratat rusilor harta .Daca nu plecati va vom lovi toate aceste tinte .Germania anunta 900 de mii de rezervisti care se reintegreaza in armata de linie a nemtilor .Mai crede oare cineva ca acestia nu sunt deja pregatiti de multa vreme ? Doar logistica si toate acareturile necesare unui milion de militari nu se pun la punct peste noapte .Se indoieste cineva ca Ucraina are in faza finala de formare in Occident cel putin 400 de mii de militari bine pregatiti si echipati ? Credeti ca toate acestea se faceau in citeva zile ? Totul este pregatit de mult .Timp de doi ani si jumatate Occidentul a macinat armatele Rusiei .Acum rusilor li se spune in clar .Daca nu plecati va vom lovi .Trupele NATO avind in avangarda sutele de mii de militari ucrainieni impreuna cu tehnologia militara vor distruge peste noapte trupele sovietelor daca nu pleaca .Deja Crimeea este lovita demonstrativ .Cancelarul doar le-a atras atentia .Plecati sau …

    1. bine ar fi sa fie asa usor

      De unde ai aparut,guru?

      Nici Radu Tudor, Bogdan Chiriac, Val Valcu si alti exaltati pro ucraineni nu ar fi scris asa de multe franturi de logica si intortocheri ale adevarului. Erai bun pe vremuri la sectia propaganda a PCR.

      Pai de acolo vine: de la centrul de comanda neomarxisto-bolsevic.

    Ar trebui Kievul să primească rachete și să atace China

    1. Ha ha ha

    China a spus clar ca NU participa la o mascarada de

    conferinta de pace FARA Rusia, 

    cea ce este absolut normal,

    un razboi nu se poate castiga cu piar mediatic 

    1. nu e fara rusia. in prima faza nu a fost invitata rusia, dar se lucreaza la o propunere, care va fi prezentata rusiei. rusia oricum a spus ca nu vrea sa participe. pt ca???

      si china nu participa dc nu merge rusia. deci ambii "vor pace". clar 

    Piticul nu are inteligenta de a intelege politica long term a Chinei, devenita putere tehnologica inainte de a fi putere militara. Pentru asta au nevoie de resurse si piete de desfacere. Piete au deja, resurse ieftine sunt in Rusia, doar ca acolo priveau si Bilderberg. China este abia la inceput cu implicarea in razboi si va interveni direct in caz de escaladare NATO Rusia. Exista deja la Comandamentul rus un grup de specialisti chinezi ce dezvolta masuri si contramasuri pe UAV, proceduri anti satelit si bruiaj din spatiu.

    1. china are piete de desfacere, deocamdata.

    Orice război care se dorește a fi încheiat printr-un armistițiu sau o înțelegere de pace se încheie prin participarea ambelor părți beligerante.

    Conferința asta e o scenetă penibilă în care Zele își va juca rolul de actor ratat, iar fanii și sponsorii lui îl vor aplauda în delir. 

    Zele a fost mult mai fascinant când cânta la pian cu instrumentul din dotare :) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb