DR. ADRIAN MARINESCU: "Poţi să ai Covid, chiar dacă testul a ieşit negativ"

G.B
Miscellanea / 30 septembrie 2021

Dr. Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu

Chiar dacă un test COVID are rezultat negativ, nu înseamnă că persoana care l-a făcut nu este infectată. Medicul Adrian Marinescu a explicat, la Digimatinal, că aceste teste sunt orientative, potrivit Digi24.

Cel mai bine este ca persoana care are simptome să rămână în izolare, a spus medicul.

Adrian Marinescu, director medical la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti: "Testul, dacă e negativ, şi am totuşi simptomatologie, nu înseamnă că nu am Covid. Dacă am simptome, mă izolez, căci e posibil să am infecţia. Chiar dacă acest test e negativ, încerc să mă izolez şi, eventual peste o zi sau două să repet testul.

Testul care se face intranazal este mai complicat. Pentru a-l face corect, beţişorul trebuie să intre mult. Nu putem să cerem tuturor să ştie asta".

Medicul a explicat că testul de salivă este mai uşor de făcut, dar rezultatul lui este doar orientativ.

"Este mai uşor de făcut, toată lumea poate să-l facă. Chiar dacă testul de salivă este negativ nu înseamnă că exclude (infectarea - n.r.), este strict pentru partea de orientare", a spus Adrian Marinescu.

Pe de altă parte, întrebat despre doza trei a vaccinului anti-Covid, medicul a declarat că trebuie făcută de personalul medical şi de persoanele vulnerabile. El a explicat că pentru personalul medical riscul de infectare este mult mai mare, iar persoanele vulnerabile au o imunitate mai scăzută.

"Peste tot în lume s-a plecat de la două categorii: personalul medical, pentru că are risc să se infecteze şi personalul medical trebuie să rămână sănătos şi cei care sunt vulnerabili - vârstnici şi cei cu afecţiuni cronice, pentru că dacă imunitatea este deficitară înseamnă că răspund mai puţin la vaccin şi cele două doze nu aduc chiar ce voiai ca efect. Atunci vii cu doza a treia care e un booster şi ai un răspuns imun care să fie net superior", a spus medicul.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. poti sa n-ai covid si sa ai test pozitiv , de asta cdc sua le scot din uz pentru rezultate false . testele sint o fabrica de bani ca si vaccinurile pentru smecheri .

    Wow,acum vor sa ne bage in carantina fara test pozitiv,doar trebuie sa ajunga la cifra de 20000 pe zi

    Mare stire: testul poate fi gresit in ambele directii. Poate arata pozitiv pe cineva sanatos si poate arata negativ pe cineva infectat. Ce e mare uimire la treaba asta?

    De fapt, testele au o marja de eroare si daca am testa 100% mereu am gasi false positive (adica greseli ale testelor in sine) cat sa avem infectii pe vecie. 

    De-aia se si fac mai multe teste, diferite tipuri de teste, etc. 

    Dă - ȚI demisia și la sapă la C.A.P.

    Dr Marinescu confirma acum ce spuneam in zilele trecute despre accidentele de testare RT-PCR si ranile provocate de proba. Asta pentru ca era intentia politica sa testeze in scoli cu teste facute de un oarecare, un profesor, de ce nu, poate portarul. Testarea cu batul in nas este problematica si doar un om cu intelegere a anatomiei nasului o poate face in siguranta si eficace.

    ai, n-ai mingea tragi la poarta

    doctorii nu trebuie luati prea tare in serios, ei vin cu solutiile pt cel mai rau scenariu, care nu se intampla insa in majoritatea situatiilor. sa mergi pe scenariul cel mai rau se chema ipohondrie... 

    Poate apar teste de dos, asta asa ca sa fie toti fericiti, si aia care pupa si aia care ling. Acestea sunt sigure 100%, se pare ca de 30 de ani nu dau greș.

    Este o prostie ce spune dl doctor. Eu in Australia am facut 2 teste RT PCR si de fiecare data nu am simtit nimic... nu mi-a bagat nimeni betosorul pana in sinusuri cum sugereaza dumnealui. Evident ca au fost negative, dar nici simptome grave nu am avut..., au foat doar raceli usoare.

    Asta spun si eu de un an de zile , ca-i o escrocherie la fel ca si cu mastile , ambele inutile .pina acum nu s-a testat nimeni de gripa , care era bolnav se ducea la doctor fara test ca-l durea capul si altele . Intr-adevar in America nu se mai folosesc testele ca mijloc de diagnosticare de la 1 ian. tocmai din cauza erorilor . Poate aude si Monica Pop , Firea si alti fani ai acestei escrocherii .

    ce o sa mai sara propaganda si specialistii , limbri , mustea si alte muhaiele la gatul omului . incet , incet , incep sa spuna adevarul !

    da mai duceti-va dracului cu obsesia voastra pentru prostia asta de virus

    m-am saturat de voi 

    poti sa ai covid si cu vaccin!

    semnat comenturi "cretine" 

    Poti sa ai covid si daca nu existi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb