Draghi, BCE: "Economia reală continuă să fie slabă"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 ianuarie 2013

Mario Draghi

Mario Draghi

Totuşi, preşedintele BCE anticipează redresarea treptată a zonei euro, în 2013

Economia zonei euro va avea o redresare lentă anul acesta, în condiţiile în care pieţele obligaţiunilor din regiune se stabilizează după trei ani de turbulenţe, conform preşedintelui Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

"Avem semnale că fragmentarea s-a «reparat» gradual", a spus Draghi ieri, într-o conferinţă de presă, adăugând: "Redresarea treptată ar trebui să înceapă spre finele anului, ca urmare a măsurilor BCE, care au adus calm pe pieţe".

Draghi a avertizat, însă, că redresarea este fragilă: "Economia reală continuă să fie slabă. Riscurile privind perspectivele sunt de decelerare, în condiţiile în care nevoia de echilibrare a ajustărilor bilanţurilor şi incertitudinile persistente pun presiune pe creştere".

Oficialul BCE a adus în atenţie câteva îmbunătăţiri produse pe pieţe în ultimele luni, şi anume: reducerea randamentelor obligaţiunilor şi a CDS-urilor, creşterea pieţelor acţiunilor, scăderea volatilităţii.

"Dacă privim per ansamblu, observăm îmbunătăţiri semnificative ale condiţiilor de pe pieţele financiare şi o stabilizare generală a indicilor pieţelor", a subliniat preşedintele BCE.

Amintim că, în toamna lui 2012, Mario Draghi a anunţat un plan de achiziţii nelimitate de obligaţiuni ale statelor puternic îndatorate din zona euro. Niciuna din ţările cu dificultăţi nu a cerut, încă, sprijinul BCE, dar anunţul privind acest program a generat reducerea costurilor de împrumut ale unor ţări precum Spania şi Italia.

Banca Centrală Europeană a decis, ieri, să menţină dobânda de referinţă la nivelul minim istoric de 0,75%, aşa cum arătau aşteptările analiştilor. Decizia s-a bazat pe îmbunătăţirea sentimentului privind economia zonei euro.

Euro s-a apreciat ieri pe pieţele internaţionale, după ce Mario Draghi a declarat că economia zonei euro ar trebui să se redreseze treptat, anul acesta. Moneda unică a urcat cu 1,1% la ora 10.29, pe piaţa din New York, ajungând la 1,3212 dolari. Avansul este cel mai ridicat din 14 septembrie 2012 până în prezent.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci, in concluzie, Super-Mario ne-a cheltuit banii ca sa linistesca pietele dand astfel "apa la moara" tot celor ca ne-au adus in situatia de criza. Bravo tataie tine-o tot asa, din gresala in gresala spre victoria finala!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb