Dragnea, întâlnire fulger cu ambasadorul SUA

V.D
Politică / 20 februarie 2018

Hans Klemm

Hans Klemm

Actualizare 17:01 Dragnea: "Am discutat cu Klemm despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că a discutat cu ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, preşedintele PSD declarându-se "nemulţumit" de faptul că aceasta este foarte puţin dezvoltată, potrivit News.ro.

El a mai spus că Hans Klemm este cel care a solicitat această întâlnire acum câteva săptămâni.

Dragnea a declarat: "Am discutat despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic, pentru că eu sunt în continuare nemulţumit de faptul că, în cadrul acestui Parteneriat strategic cu SUA, foarte important pentru România, vital pentru România, este dezvoltată în ultimul an foarte bine componenta militară, dar este foarte puţin dezvoltată componenta economică. Din păcate, în cadrul acestui parteneriat România nu a câştigat din punct de vedere econmic atât cât ar fi putut să câştige (...) Sunt ţări care au câştigat chiar mai mult".

El mai susţine că a discutat cu Hans Klemm şi despre NATO, dar şi despre angajamentul României de a dezvolta parteneriatul pe industria de apărare.

"Am discutat, de asemenea, despre situaţia din cadrul NATO şi puţin despre discuţiile care au avut loc la Munchen, la acea întâlnire foarte importantă, despre angajamentul nostru în continuare de a dezvolta parteneriatul pe industria de apărare, cu dorinţa noastră fermă ca, în cadrul acestei cooperări, industria de apărare din România să se dezvolte", a adăugat acesta.

Întrebat dacă alte companii americane s-au arătat interesate să investească în România, Liviu Dragnea a spus că s-a întâlnit anul trecut cu reprezentanţii unui forum şi au stabilit organizarea unui eveniment la care să participe companii din SUA, dar apoi acestea nu au venit să investească.

Liviu Dragnea a afirmat: "A fost o solicitare a domnului ambasador, cred că de trei-patru săptămâni pentru această întrevedere. Am transmis săptămâna trecută că astăzi este ziua şi ora când poate avea loc această discuţie", a continuat liderul PSD.

(A.C)

----------

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a primit astăzi, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm.

Întâlnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relaţiilor bilaterale, în domeniile politico-militar şi de securitate, România fiind prima ţară membră NATO care a alocat 2% din PIB pentru apărare, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă pilonul politicii externe şi de securitate a României. Ţara noastră a avut cea mai mare creştere economică din Europa, continuând, în acelaşi timp, să fie un generator de securitate şi stabilitate, în special în regiunea noastră, se mai arată în comunicat.

În acest sens, discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe identificarea oportunităţilor de întărire şi aprofundare a Parteneriatul Strategic între România şi SUA în toate domeniile, partea română subliniind importanţa amplificării şi dezvoltării dimensiunii economice, în special în domenii cheie precum energie, IT şi securitate cibernetică, ştiinţă şi cercetare.

Astfel, s-a agreat elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări şi aprofunda parteneriatul strategic între România şi SUA, pe aceste dimensiuni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Precum Klemm, un articol cu limbaj de lemn. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb