DRAGNEA:  "Modificarea Legii finanţării partidelor, un demers firesc"

Adina Lateş
Politică / 2 martie 2016

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că modificarea Legii finanţării partidelor politice aprobată în Senat, prin care conturile de campanie electorală ale partidelor să nu mai fie supuse executării silite, este una firească, adăugând că nu trebuie să existe niciun element care să pună sub semnul întrebării alegerile locale sau parlamentare.

"Este un demers firesc, pentru că există riscul real ca o companie - care poate să fie apropiată de un partid şi care are o datorie, poate chiar simbolică de recuperat de la un alt partid - să blocheze conturile partidului respectiv şi acel partid să nu intre în alegeri. Eu nu cred că e firesc să se întâmple lucrul acesta. Eu nu cred că e firesc să se întâmple lucrul acesta. Relaţiile comerciale îşi urmează cursul, pentru că sunt procese în instanţă, iar campania electorală să fie finanţată, oricum este finanţată din conturi distincte, Legea finanţării partidelor este foarte clară şi foarte bună, foarte riguroasă, şi nu cred că trebuie să existe vreun alt element care să pună sub semnul întrebării alegerile locale sau parlamentare", a explicat Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament, potrivit Agerpres.

Dragnea a menţionat, întrebat despre situaţia datoriilor PSD, că sunt în desfăşurare mai multe procese pe acest subiect.

"Situaţia este în instanţă. Din fericire, am mai câştigat din procese. Din păcate, sunt companii care au încheiat înţelegeri cu PSD în anii trecuţi (...), care figurează creditori la partidul nostru, dar în schimb au venit cu solicitări de penalităţi, ca să vă dau un exemplu, de la 2 la 22. Adică de 22 de ori mai mult. Nu există în lume aşa ceva, îi depăşesc şi pe cămătari, nici cămătarii nu cred că au rata asta. Ne judecăm, mare parte câştigăm, o parte sunt eşalonate şi, lună de lună, toate înţelegerile făcute transparent sunt respectate de către noi. Cotizaţiile au început să vină în mod regulat la partid, atât la nivel de judeţ, cât şi la nivel central. Este mult mai multă rigoare şi foarte multă transparenţă în asta", a arătat preşedintele PSD.

Întrebat dacă a mai venit vreun creditor să ceară scaunul preşedintelui PSD, Dragnea a spus: "Scaunul meu îl dau oricui vrea să-l ceară, cu singura observaţie că trebuie să-l ia cu totul, adică şi cu riscurile aferente".

Senatul a aprobat, în şedinţa de luni, modificarea Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, astfel încât conturile bancare pentru campania electorală să nu fie supuse executării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb